Demarit ja keskusta tappelivat ja kumpikin hävisi?

Sipilän johdolla keskusta vaati, että ihmisten pitää tehdä pidempää työaikaa samalla palkalla.

Marin vaatii, että ihmisten pitää tehdä lyhempää työaikaa samalla palkalla.

Matti Vanhasen johtama valtionvarainministeriö on valmistellut työpaikkojen luomista sellaisilla ehdotuksilla, että otetaan työttömän suusta leipä pois, niin johan työpaikkoja syntyy kymmenin tuhansin lisää. Tämä kun perustuu tutkimuksiin. Työvoiman tarjontaa lisäämällä työpaikat lisääntyvät automaattisesti! Jos siis 500 kaivinkoneen kuljettajaa on ennestään työttömänä, niin he varmasti saavat töitä, jos heiltä otetaan työttömyyskorvaus pois! Toinen tapa on tietysti se, että koulutetaan vielä lisää 500 kaivinkoneen kuljettajaa, niin silloin työvoman tarjontaa on vielä enemmän ja se tutkimusten mukaan lisää rutkasti silloin vielä enemmän työpaikkoja. Tutkittuun tietoon perustuu, sanovat viisaat ja korkeasti koulutetut ihmiset. Kysytään siis kaivinkoneurakoitsijalta: ’Montako kaivinkonekuljettajaa sinä palkkaisit, jos työttömiä kuskeja on 500? Entä jos heitä on 1000?’  Työttömien määräänhän se kaivinkoneurakoitsijan tarvitsemat kaivinkonekuskit perustuvat – eikös juu – ilman muuta siihen!  Ei sillä ole mitään tekemistä, kuinka paljon urakoita kaivinkoneurakoitsija saa yritykselleen, ei toki sillä mitään tekemistä ole siihen, montako kuskia hän palkkaa!  Mitä enemmän kuskeja on tarjolla, sitä useamman kuskin urakoitsija palkkaa – tämä on nääs tutkittua tietoa!! Kysy vaikka demareista kokoomukseen loikanneelta Vartiaiselta – hän nääs tietää!!

Syksyn tullen demarit ja keskusta tulevat olemaan tukkanuottasilla.  Annika Saarikko on ainakin valmis ’pakottamaan’ työttömät töihin, vaikka töitä ei olisikaan ja vaikka yksikään yritys ei haluaisi palkata lisää työvoimaa! Kummalla olikaan pidempi tukka, Marinilla vai Saarikolla, ehtiikö Saarikon tukka kasvaa, että siitä saa kunnon otteen, muutoin kamppailu ei ole tasaväkinen!

Keskustaa säestää ainakin kokoomus esittelemällä ankaria toimia työttömien pakottamiseksi töihin. Tottakai töitä on aina tarjolla, jos vain tehdään työttömien olot niin kurjiksi, että heidän on pakko mennä töihin elääkseen. Jos ei Suomessa ole töitä, niin onhan niitä aina jossain päin maailmaa – sama kai se kokoomuksen mielestä on, missä niitä töitä on! Säästöähän on pakko saada valtion menoihinkin, muutoinhan tässä ottaa ohraleipä – jaa se leipähän juuri halutaankin työttömiltä pois – mites se tolleen lipsahti. Monissa maissa on lisäksi Suomea huomattavasti edullisemmat elinkustannukset, joten parempiin oloihin vain!

Toinen suuri kysymys ja riidan aihe taitaa syntyä siitä, että hoidetaanko koronaa, vai hoidetaanko työllisyyttä ja yritysten mahdollisuutta toimia – pannaanko Suomi kiinni vai pidetäänkö auki edes osittain vai eikö pidetä? Kas siinä pulma, kun tuo testausten ja jäjittäjien lisääminenkään ei onnistu. Otetaanko koronan hoidossa Ruotsin malli käyttöön? Keskusta ja demarit taas tässäkin taitavat olla vastakkain. Jollakin ihmeen konstilla keskustan pitäisi päästä hallituksesta pois, koska muutoin kunnallisvaaleissa tulee kauhia rökäletappio, ei voiteta kuin Keminmaalla – Väyrysen ansiosta, vaikkei hän enää puolueeseen kelpaakaan, mutta kun hän se tuon alueen nosti keskustan kannattajiksi.

Mahtavia lööppejä syksyn mittaan ainakin saadaan iltapäivälehtien etusivuille, vaikkei se paljoa ostomäärää enää lisää, kun me ihmiset ollaan täällä netissä turhia jauhamassa ite – ei viitsitä enää valheita lehdistä lukea, eikä satuja – kirjotellaan niitä ite. Mielipiteitä me kirjoitellaan, tänään ollaan tätä mieltä ja huomenna taas jotain mieltä, onhan lupa muuttaa mieltä! Puntaroidaan asioita etukäteen, niin kuin vakioveikkauksessa ja harvoin siinäkään täysosumaa tulee, eipä ehkä näissä kirjoituksissakaan.

Onneksi me ei sentään haukuta toisiamme, niinkuin poliitikot tapaavat tehdä!

 

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu