EU tulevaisuus?

EU perustettiin rauhan ja ystävyyden ja vapaakaupan liitoksi Eurooppaan; tarkoitus oli hyvä ja siihen EU n Suomikin liittyi. Olisi pitänyt pitäytyä niissä yhteistoimintamuodoissa, joista todella on hyötyä kaikille EU maille tasavertaisesti, mutta suuret maat halusivat enemmän. Maatalous liitettiin osaksi pakettia, joka meni jo alusta asti päin prinkkalaa. Suurimmat maataloustuet annettiin parhaiden viljelymaiden äärellä oleville maille, Ranska esimerkkinä ja siitä oli seurauksena Ranskan maatalouden ylituotanto, joka dumpattiin kehitysmaihin pilkkahinnalla ja aiheutettiin miljoonien kehitysmaiden pienviljelijöiden joutuminen todelliseen hätään, kun he eivät enää saaneet tuotteitaan kaupaksi. Heidän lapsensa kuolivat nälkään.

Sitten tapahtui muutos. Saksa halusi luoda yhteisen rahan, Euron, vaikka sille ei ollut mitään perusteita, koska EU maat ovat niin täydellisesti erilaisessa tilanteessa. Erot olivat ja ovat edelleen suuret.  Sijainti täysin erilaisilla ilmastollisilla alueilla. Verotus täysin hajanainen. Palkkatasot täysin toisistaan poikkeavat. Sosiaaliset tuet täysin toisistaan poikkeavat. Yritysten täysin erilaiset mahdollisuudet toimia yhteisen rahan alueella. Saksa EU sydämessä oivalsi tilaisuutensa tulleen ja käytti sen verrattomasti hyväkseen ja masinoi kamppanjan, koska tiesi sen olevan heidän etu. He sijaitsevat logistisesti EU asukasmäärien sydämessä.

Suomen pohjoinen sijainti, kylmät talvet ja vaikeat pitkät kuljetuskustannukset EU ja Euro maiden väestökeskittymiin, missä ostajat asuvat. Suomella on jo niissä takamatkaa, lämmityksestä ja kuljetuskustannuksista johtuen. Euron kurssiin Suomi ei voi vaikuttaa, joten USD kaupassa Suomi on täysin Euron ja USD kurssien aaltojen myrskyissä. Menestytään dollarikaupoissa, jos Euron kurssi on alhainen ja lopetetaan tehtaita, jos Euron kurssi nousee liian korkealle ja se valitettavasti on Suomelle yleensä aina liian korkealla. USD (USA dollari) on yleisin valuutta edelleen maailmankaupassa, sille emme voi mitään.

Saksa ja Ranska halusivat Englannin eroavan EU sta, koska Englanti ei ollut ollenkaan taipuvainen Saksan ja Ranskan valta-asemaan EU päätöksissä. Ei tätä tietenkään voitu kertoa, vaan totta kai sitä valiteltiin poliittisissa puheissa. Eihän Merkel ja Macron voineet kertoa, että he haluavat hallita EU ja Euro maiden päätöksiä – he haluavat pitää vallan ohjaksia käsissään EU ja Euro maiden päätöksissä. Vallasta on kysymys.

Kuinka monta esitystä EU johtajille on tullut muualta kuin Saksan ja Ranskan taholta? Kertokaapa minullekin.

Miten Saksan ja Ranskan johtajuus lujitetaan ja varmistetaan? Sitomalla EU maat yhteiseen velkaan, tämä elvytyspaketti on siitä erinomainen. Tämä linja aloitettiin jo Euro maiden osalta Kreikan kriisin aikana. Nyt sitä jatketaan ja se laajennetaan koskemaan kaikkia EU maita. Mitä enemmän näitä yhteisiä vastuita on Euro ja EU mailla, sitä kalliimmaksi tulevaisuudessa tulee EU ero, koska silloin pitää maksaa pois kaikki maan yhteisvastuun osuudet ja myös EKP pääomavajeet, jotka tulevat niistä valtavista EKP toimista, jolla se ostaa Euro maiden velkakirjoja.

Ystävyys, rauha ja vapaakauppa ovat edelleen hyviä ja kannatettavia arvoja ja siihen voidaan liittää yhteinen rikosten ja terrorismin torjunta, yhteiset koulutus- ja terveydenhoidon hankkeet. Kaikki muu pitäisi oikeastaan riisua pois, mutta siihen suuntaan ei olla menossa. Päinvastoin, nyt tulee seuraavaksi  EU  veronkanto-oikeus, joka edelleen sitoo EU maita lujemmin kiinni tähän EU projektiin, jota Saksa-Ranska akseli johtaa. Tuohon johtoryhmään liittynee nyt Italia uuden pääministeri  Mario Draghin mukana. Lisäksi ilmastohankkeissa ollaan menossa suuntaan, jossa Suomi joutuu kalliisti maksajan rooliin, kun Suomen mahdollisuuksia käyttää omaa energiatuotantoa ja metsiä rajoitetaan verotuksella ja painostuksella. Korvaavia edullisempia energiatuotantotapoja ei ole kuitenkaan vielä olemassa. Suomenko pitäisi suojella metsiään koko EU takia maksimaalisesti, kun muut maat ovat tuhonneet metsiään rajoittamattomasti jo vuosikymmenien kuluessa? Eihän Suomi halua tuhota metsiään, vaan saada niistä tuottoa ja mitä paremmin ne kasvavat, sitä paremmat tuotot niistä voidaan saada. Suomen kilpailuasemaa halutaan heikentää EU suurmaiden painostuksella – siitä on kysymys noissa painostuksissa – ei ilmastonsuojelusta. Turve pantiin jo pannaan verotuksella ja seuraavaksi kielletään puunpoltto – odottakaas vaan – se on tulossa, kunhan turpeen pöly laskeutuu.

Suomi tulee olemaan EU maiden häviäjäkaartia. Emme voi kylmille talville ja pitkille kuljetuskustannuksille mitään ja Venäjän varaan ei voida huonontuvien suhteiden takia paljon laskea. Jatkossa Saksa tekee yhä suurempaa etumatkaa EU maiden sisällä ja saksalaiset yritykset, jotka nyt jo omistavat eniten toisissa EU maissa yrityksiä tulevat hyvin aggressiivisesti olemaan laajennushaluisia, koska he voivat hyödyntää globaalien yritystensä markkinointimahdollisuuksia erityisesti EU heikommissa maissa, joissa alhaisemmilla palkoilla ja halvemmalla energialla voidaan tuottaa erityisesti Euro ja EU maihin kilpailukykyiseen hintaan tuotteita. Siksi Saksa erityisesti halusi noita EU tukipaketin tukia noihin itäisiin EU maihin, joissa Saksalla on jo nyt suurin jalansija. Saksalaiset yritykset tulevat olemaan EU tukipaketin hakijoita EU alueella kaiken kaikkiaan; he eivät hae niitä vain Saksassa, vaan kaikissa EU maissa, joissa Saksalla on yrityksiä ja niitä on paljon.

Euro ei ole kaatumassa, koska sitä ei voida kaataa. Italian ja Espanjan ja Ranskan kaltaisten maiden lähtiessä valtionvelkojen korkonousuun epävarmuuden lisääntyessä, Euromaat eivät voi muuta kuin moninkertaistaa rahan luonnin EKP kautta ja lisäksi laskea liikkeelle kymmenkertaisia tukipaketteja. Muuta todellista vaihtoehtoa ei ole olemassa riippumatta siitä, miten nuo maat talouttaan hoitavat. Kreikan virhettä ei voida toistaa isojen maiden kohdalla, se aiheuttaisi niin valtaisan kymmenien miljoonien Euromaiden asukkaiden joutumisen kerjäläisten asemaan, he menettäisivät työpaikkansa, omaisuutensa ja rahansa ja toimeentulonsa kokonaan.

Tulevaisuuden näkymä ei ole kaunis – mutta pystytkö kertomaan paremman tulevaisuuden kuvan?

Onnellisimpia ihmisiä olemme me vanhat, jotka pääsemme pois näkemästä tätä kaikkea.

Hyvää kevättä – ei kannata murehtia asioita, joille ei itse voi mitään.

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu