Euro ja Saksan perustuslakituomioistuin

EKP on ostanut euromaiden velkakirjoja jo 2200 miljardin edestä. Tämä on mahdollistanut sen, että pahoin velkaantuneet maat ovat saaneet lainaa vielä kohtuullisella korolla. EKP on tehnyt jo päätöksen ostaa 750 miljardilla lisää tukiostoja korona kriisin takia. Tämähän on ns. tukirahoitusta, jolla pumpataan lisää rahaa velkaantuneille maille – he saavat lisää velkaa, kun maan velkakirjojen määrä pienenee ja ne ottaa vastuulleen EU yhteisesti. Jokaisen EU maan keskuspankki voi ostaa 33 prosentilla oman maan liikkeelle laskemia velkakirjoja.

Saksan perustuslakituomioistuin on nyt todennut, että nämä ovat laittomia toimia. EKP lta on kielletty jäsenvaltioiden rahoittaminen. Silti se on sitä tehnyt ja EU tuomioistuin on hyväksynyt nuo toimet. On perussopimukset ja lainsäädännöt, mutta kun niiden mukaan ei voida toimia, niin hyväksytään sitten laittomat toimet. Voiko tuollaisella yhteisöllä oikeasti olla tulevaisuutta, joka itse vähät välittää itse säätämistään säädöksistä ja laeista? EU joutuu ehkä sitten etsimään toisen tien samalle toiminnalle, jos Saksan keskuspankin on luovuttava tuosta toiminnasta. Silloin tulee kyseenalaiseksi myös muiden keskuspankkien toiminta ja EKP toiminta.

EU on monissa muissakin kohdin vähät välittänyt EU omista perussopimuksen säädöksistä. Valtioiden velkaantumisellekin sopimuksessa oli asetettu rajat, mutta kun suurin osa EU maiden veloista ylitti nuo rajat, niin viis siitä sitten. Koronakriisin takia nyt on sitten virallisesti höllennetty noita velkarajoja suhteessa bruttokansantuotteeseen ja ei taida enää olla kuin taivas rajana .. lisääntyköön Euromaiden velat niin paljon kuin tahtovat. Tulevat sukupolvet selvittävät asiat, elleivät pääse rauhassa sopuun, niin sitten tulevat ne selvittämään sodan avulla – sota on yleensä se viimeinen tapa selvittää erimielisyydet eri valtioiden välillä. Silloin velat ja muut kuitataan voittajan sanelemin ehdoin!

Saksa haluaisi mielellään liittovaltion, jolloin se saisi Hitlerin unelman toteutettua rauhan toimin. Mitä enemmän jäsenvaltiot velkaantuvat sitä pienemmiksi mahdollisuudet EU ssa kapenevat ja liittovaltio on ylivelkaantuneille maille sitten lopulta se viimeinen pelastusrengas, elleivät älyä lähteä pois ennenmin. Saksa saisi liittovaltiossa valtaisat halpatyövoimamarkkinat teollisuudelleen ja voisi laajentaa tuotantoa myös Euroopan alueella, koska liittovaltiossa kansallisten valtioiden päätäntävalta kaikessa rajattaisiin ja esimerkiksi työnantajien mahdollisuudet sopia palkoista eläkkeistä ja muista työsopimuksen ehdoista tulisivat paljon vapaammiksi. Osa EU maista joutuisi ns. paaria luokkaan eli rajattoman työväenluokan hyväksikäyttöön. Se olisi sitten Suomenkin osa. Suomen yrityksistä suurin osa on jo kansainvälisessä omistuksessa, joten EU liittovaltiossa suomalaiset työläiset olisivat sitten varsin helppo siirtää paaria luokkaan, jossa työnantajat suvereenisesti määrittelisivät työehdot.

Saksalaisille suuryrityksille liittovaltio olisi unelmien täyttymys, rikkaiden yläluokka saisi rajattomasti kasvattaa omaisuuksiaan Euroopassa, ei tarvitsisi lähteä aina epävarmoihin Aasian ja Afrikan markkinoille, vaikka tietysti liittovaltio malli toisi siihenkin vielä paljon suuremmat taloudelliset mahdollisuudet työläisten paaria luokan tuomin voittomiljardien turvin.

Mihin EU menee, sen aika näyttää ja nyt näyttää siltä, että yksittäiset valtiot ovat pelkkiä heittopusseja EU päätöksenteossa. Oletteko nähneet viime aikoina tai kuulleet, että joku valtio sanoo jostakin päätettävästä asiasta, että ei käy! Niitä asioita joitakin toki on, esim. maahanmuuttokysymys, jossa EU köyhät maat kieltäytyvät ottamasta lisää kerjäläisiä maahansa, koska oman maan kerjäläiset kiertelevät jo ympäri Eu maita. Suomikin menee yleensä päätöksentekoon vasta sitten, kun EU päättäjät ’Saksa, Ranska’ ovat tuoneet valmiin esityksen päätettäväksi, jolloin joko hyväksytään se – yleensä hyväksytään – harvoin siitä tulee hylky.

 

 

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu