Eurooppa ajautuu kaaokseen – voiko sitä enää estää mikään?

 

Koronapandemian hoitokeinot ovat ajamassa Euroopan maat valtaisaan talouskaaokseen. Talouden romahduksen vaikutukset alkavat ennen pitkää näkyä tavallisen ihmisen arkielämässä yhä pahemmin. Ihmiset ovat joutuneet työttömiksi ympäri Eurooppaa, kun yritykset ovat joutuneet lopettamaan toimintansa joko hallituksen mahtikäskyillä tai asiakkaiden puutteen vuoksi. Mitä ihmiset tekevät, kun oma talous romahtaa ja ei enää olekaan helppo tulla toimeen?  Lisäksi maiden hallitukset joutuvat tai tekevät leikkauksia moniin tukiin ja se vaikeuttaa vielä monien kotitalouksien elämää. Kun tämä tapahtuu laajassa väestönosassa, niin se johtaa vääjäämättä ihmiset kaduille mieltä osoittamaan ja vaaditaan hallituksilta toimia – joihin hallituksilla ei ole varaa. Euroopan maat joutuvat tekemään niin paljon lisää velkaa, että mahdollisuudet pelastaa Euroopan taloutta ovat melko mahdottomat. Kunkin maan oman talouden tukiaiset tarvitsevat jo valtaisan määrän lisävelkaa. Yhteistalouden pelastamiseksi ei haluta enää ottaa valtaisia takausvastuita, kun ei ole näköpiirissä edes, miten oman maan valtiontalous voidaan pelastaa.

Mielenosoitukset alkavat tulla yhä massiivisemmiksi ja alkaa tulla vakavia järjestyshäiriöitä ja poliisi joutuu käyttämään kovia toimia; ehkä tarvitaan armeijaa poliisien avuksi joissakin eteläeuroopan maissa. Se vaikuttaa vain pahentavan tilannetta.

Monien maiden hallitukset joutuvat eroamaan, kun aletaan katsoa todellisuutta ja niitä virheitä, jotka johtivat valtaisaan talousromahdukseen. Pääministeripuolue tulee kantamaan kovimman poliittisen vastuun ja puolueen kannatus romahtaa monissa Euroopan maissa. Niin tulee käymään myös Suomessa, Sanna Marin ratsastaa nyt suosion huipulla, mutta sieltä tullaan alas vauhdikkaasti ja kun ollaan yhtä avuttomia talouden korjausliikkeissä, kuin on oltu koronan hoidossa, niin romahdus on ennennäkemätön.

Miten seuraavissa parlamenttivaaleissa käy Euroopan eri maissa, se voi olla todella yllättävää. Hallitusvastuussa olevien puolueiden kannatus voi romahtaa pahasti ja voi olla, että syntyy uusia poliittisia liikkeitä, jotka nousevat äkisti valtaan. Samoin saamme kuulla Euro eroista ja EU eroista; kaaos johtaa yhä pahempaan kriisiin Euroopassa. Eu ja Euromaiden johtajat vaativat yhä suurempaa yhteisvelan ottoa, jotta Eurooppa voidaan ’pelastaa’ liittovaltioksi ja se on sitten lopullinen niitti monille EU maille. Voimme siis joutua viettämään Euron ja EU hautajaisia Euroopassa.  EU ja Euron johtajat joutuvat keittämään sellaisen sopan, jota kukaan maa ei suostu syömään. ’Joukossa tyhmyys tiivistyy’ osoittautunee hyvin todeksi jälleen kerran.

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu