Haikaileeko Matti Vanhanen ’kuningaskuntaa’ Suomesta – eikö demokratia kelpaa?

Eilinen ESS uutisoi Matti Vanhasen lausuneen, että ’Suomen pitää olla luotettava neuvottelukumppani..’, jolla lausumalla hän peräänkuulutti, että jos pääministeri vastoin Eduskunnan päätöstä sopii jotain EU neuvotteluissa, niin tämä pitäisi sitten hyväksyä aina eduskunnassa. Haikaili siis eduskunnasta kumileimasinta ’kuninkaan’ päättämille asioille EU kokouksissa!

Eikö Vanhanen muista, että Suomessa eduskunta tekee aina lopulliset päätökset hyväksyä tai hylätä pääministerin tai muiden ministereiden sopimat EU asiat, jos ne pitää eduskunnassa hyväksyä?

EU johto ja johtajat tietävät tämän. He kyllä tietävät, että maiden parlamentit voivat hylätä tai hyväksyä neuvottelutuloksen, eikä kumpikaan parlamentin päätös johda mihinkään erityiseen tilanteeseen, koska se kuuluu demokratiaan, joka nyt sentään jossakin määrin on kaikissa EU maissa sentään voimassa ja käytössä. Mikäli demokratiaa kunnioitetaan, niin kumpi tahansa päätös kelpaa EU kaikille johtaville tahoille ja on täysin hyväksyttyä! Sitten tarkastellaan asiaa vain uudelleen, ei siitä mitään muuta saisi seurata, muutoin olemme demokratian kriisissä ja sitä ei kukaan EU kansalainen kaipaa!

Mikäli seuraava eduskunta joutuu käsittelemään jotain EU kokouksissa päätettyjä asioita, sillä eduskunnalla täytyy olla suvereeni ja painostuksesta vapaa päätäntäoikeus hyväksyä tai hylätä edellisten eduskunnan aikana tehdyt hallituksen sopimukset, joita eduskunta ei vielä ole ehtinyt silloin käsitellä! Tämä on demokratian todellinen syvin olemus, eikä millään puheille ja pelotteluilla ole syytä horjuttaa tätä demokratian syvintä olemusta ja päätäntävaltaa.

Pääministerin pelottelutkin ovat sitten tuosta kulmasta katsottuna varsin omituisia, demokratia tarkoittaa sitä, että parlamentti päättää lainsäädäntöä vaativista asioista! Eduskunnalla on oltava aina oikeus hyväksyä tai hylätä hallituksen neuvottelema EU sopimus; siitä ei pitäisi olla mitään sanomista! Neuvotteluissa nuo sopimukset yleensä muuttuvat ja eduskunta ei voi edeltäkäsin tietää, mikä on neuvottelun lopputulos. Eduskunnalla täytyy olla täysi valta hyväksyä tai hylätä sopimus!

Emme todellakaan kaipaa EU ’kuninkaiden’ valtaa EU päätöksiin! Demokratia päättää, niin kuin demokratian pitää päättää; kuninkaiden valtaa ei ole ja joka sellaista haikailee, sen olisi syytä jättää paikkansa pikimmiten!

Nämä demokratiaa halventavat lausumat eri poliittisten tahojen suusta olisi nyt syytä lopettaa tai sitten he voivat jättää paikkansa välittömästi!

 

+2
PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu