Hallitus on täysin pihalla asuntolainasuunnitelmissa – missä järki?

Hallitus aikoo tehdä ensiasunnon hankinnan entistä mahdottomammaksi monille tavallisille työntekijöille, jotka eivät ole saaneet mittavia perintörahoja. Yleensä perintörahoja ei saada kuin vasta noin 60 vuotiaina, kun vanhemmat elävät vanhoiksi nykyään, kuten keskiästä tiedämme.

Ensiasunnon hankinta pitäisi tehdä mahdollisimman helpoksi, jotta mahdollisimman moni työssäkäyvä nuori pääsisi siihen käsiksi.

Asuntolainojen laina-aika pitäisi pidentää, eikä lyhentää. Laina-aika pitäisi pidentää ainakin 50 vuoteen, koska asuntolainan maksaminen on Suomessa elämäntehtävä, niin kalliiksi asuminen Suomessa tulee.

Pitkä laina-aika mahdollistaa riittävän pienet hoitokulut kuukausittain, jotta pystyy hoitamaan isommankin velan, jotta pääsee kiinni omaan asuntoon.

On suuri ero, missä ihminen joutuu työssäkäynnin vuoksi asumaan. Pääkaupunkiseutu on oma lukunsa, jossa pienikin asunto maksaa 10 kertaisesti ihmisen vuositulojen verran. Hallituksen esitys tekee monelle täysin mahdottomaksi päästä kiinni omaan asuntoon pääkaupunkiseudulla. Vuokrat ovat taas niin korkeita, että silloin ei pysty säästämään juuri mitään normaalipalkoilla.

Koittakaas nyt herrat suurituloiset, jotka näitä päätöksiä fundeeraatte, ottaa huomioon tavallisen suomalaisen työläisen ansiot ja asuntojen hinnat.

Te haluatte siis kurjistaa entistä enemmän pääkaupunkiseudun tilannetta, jossa olisi työtä, mutta jossa ei pysty asumaan, ellei saa kovaa palkkaa!

+2
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu