Hidastaminen 2000 kuol ja 50 miljard – tukahduttaminen 30 kuol ja 1-2 miljard

 

Kaksi tapaa käsitellä korona pandemiaa; toinen on Taiwan merkkinen tapa, jossa korona tukahdutettiin ja toinen on Suomen tapa, jolla sitä hidastetaan ja kahden vuoden kuluessa päädymme varmasti otsikon lukuihin. Tällä hetkellä koronan on sairastanut Suomessa alle 2 %  väestöstä, joten se on vasta alussa ja olemme onnistuneet siirtämään pandemian huippuja syksyyn ja ensi  (2021) talveen ja seuraavaan (2021) kesään ja seuraavaan (2022) talveen. Omat tartunnat lähtevät heti nousuun, kun rajoituksia aletaan purkaa ja kuitenkaan ei ole mahdollisuuksia riittävään testaukseen ja eristämiseen ja tartuntaketjujen jäljittämiseen. Heti kun rajat avataan ja annetaan ihmisten taas vapaasti tulla ilman mitään varotoimia, niin aina saamme uuden vauhdin korona peliin, jota hallitus pelaa nyt ja THL tuloksellisesti auttaa hidastamisessa.

Täytyy oikein ihmetellä, mistä tämä THL suuri viisaus on tullut ja hankittu. Ovatko käyneet ihan ulkomailla oppia hakemassa, mutta eivät kuitenkaan selvinneet Taiwanille asti oppia hakemaan, jossa olisi sitä oikeata pandemian tukahduttamisoppia ollut saatavana. Miksi ei esimerkiksi varautumiseen pandemioihin haettu oppia tuolta idän viisailta, heillä olisi ollut sitä antaa yllin kyllin jo muutaman vuosikymmenen ajan?

Hidastamisella saamme pitkässä juoksussa kuolleisuusluvut kyllä nousemaan kovasti ja samalla talous kiinni – auki linjauksilla saamme valtaisan konkurssiaallon aikaiseksi, joka velkaannuttaa kahdessa vuodessa valtiota arviolta noin 30 miljardia euroa ja kun siihen lisätään noiden konkurssiin menneiden yritysten aiheuttama talouden romahdus ja sen aiheuttamat kustannukset, niin tuo otsikon 50 miljardia jäänee alakanttiin. Mitkään valtion toimet eivät nyt pelasta enää valtaisalta talouden tuholta. On toki huomioitava, että monien muiden maiden talouden romahdus vielä lisää sitä kustannusvaikutusta, mikä tästä talouden romahduksesta tulee.

Katsokaa nyt noita Taiwanin lukuja (3.5.2020  6 kuollutta), niin ymmärrätte helposti sen, miksi tukahduttaminen alkaen tammikuusta alkaen olisi ollut se oikea tie. Jos Suomella olisi ollut oikeita asiantuntijoita, niin varmasti tuo Taiwanin esimerkki olisi ollut se oikea valinta pandemian pysäyttämiseksi. Eihän oikeat asiantuntijat olisi muuhun voineet päätyä. Hidastaminen oli aivan järjetön valinta Suomen talouden pysäyttämisen vaatimuksineen! Pysäytetään lähes koko talouselämä!

Hallituksellahan ei ollut tässä kohtaa omaa viisautta, mutta olisi ollut edes hyvä sen verran olla viisautta, että olisi kysytty millaisia erilaisia vaihtoehtoja on maailmalla aiemmin kokeiltu ja millaisin tuloksin – miksi hallitus ei kysynyt Suomen asiantuntijoilta tuota kysymystä?

Tämähän johtaa nyt tämän koronaseikkailun jälkeen THL johtajien ja asiantuntijoiden siirtämiseen muihin tehtäviin ja hallituskin joutuu jättämään paikkansa, sillä he eivät todella kehtaa jatkaa tämän jälkeen enää hallituksessa, kun koko tämä hidastamisen hinta kuolleina ja euroina selviää kansalle – viimeistään 2022 heidän on pakko jättää paikkansa!  Hallituksen valitsemalla tiellä korona ei ole vielä silloinkaan ohi!

Suurin osa meistä suomalaisista joutuu kokemaan tämän omassa taloudessaan, kun rajut leikkaukset alkavat, kaikesta joudutaan supistamaan, myös terveydenhoidosta on supistettava rajusti ja vain rikkaille taataan kunnollinen terveydenhoito yksityisellä puolella ja rahalla. Työttömyys ja lomautukset kurittavat jo nyt ja monet yrittäjät joutuvat luopumaan yritystoiminnasta konkurssin jälkeen. Suomi joutuu vielä lisäksi euromaiden velkojen maksajiksi, koska Suomea pidetään siellä vielä hyvän talouden maana, vaikka tämän koronaseikkailun jälkeen Suomi ei sitä enää ole. Tästä koronasta ei selvitä koskaan, niin kuin ei selvitty 1990 luvun pankkikriisistäkään!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu