Hölmölaisten ilmastotoimet ja vaatimukset

 

Vihreät etunenässä vaativat hallitusta koviin ilmastotoimiin ja mielenosoittajat sulkevat katuja lisätäkseen noita vaatimuksia. Mitä tarkoitetaan kovilla vaatimuksilla?

Määrätään jotain toimintoja lopetettavaksi. Lisätään yrityksille ja ihmisille veroja ja maksuja ilmastotekojen tähden.

Miten tämä ajatus on niin hölmöläisten ajatusmallia?

Yrityksille siirtyminen vähäpäästöisiin energiamuotoihin tai kokonaan päästöttömään on jo nyt markkinointivaltti. Yritykset siis tekevät jo kaiken mahdollisen, ottaakseen hyödyn tästä markkinointivaltista. Miten se auttaa yrityksiä pääsemään tavoitteisiin, jos hallitus lätkii yrityksille lisää veroja tai kuluja, jolloin yritysten rahoitusmahdollisuudet omiin tavoitteellisiin ilmastotoimiin entisestään pienenevät? Eihän yritys voi ottaa lainaa yli mahdollisuuksiensa, niin että se tappaa itsensä ilmastotoimien tähden! (Vihreille lainan otto ei ole mikään este – hallituksessa vihreät eivät lainaa pelkää. Meille tavallisille kuolevaisille se ei ole niin yksinkertaista.)

Samoin yksityisten ihmisten mahdollisuudet tehdä ilmastotekoja pienenevät, kun hallitus suunnittelee lätkivänsä yksityisille ihmisille lisää veroja ja kuluja, miten niin?

Ihmiset asuvat yleensä jossain, joko kerrostaloissa, rivitaloissa tai omakotitaloissa. Taloyhtiöt tänä päivänä miettivät ratkaisuja, miten voisivat tehdä niitä ilmastotekoja omassa taloyhtiössään. Parannetaanko  lämmön talteenottoa, voidaanko siirtyä maalämpöön, asennetaanko aurinkopaneleita jne. Omakotilalojen omistajille tulee jo hyvin tiuhaan puheluita, joissa kaupitellaan aurinkopaneleita katolle sähköä tuottamaan  ilmastoystävällisesti. Maalämpökin olisi yksi hyvä ratkaisu, mutta nämä vaihtoehdot maksavat. Jos hallitus lätkii veroja ja maksuja, silloin näiden ihmisten mahdollisuudet tehdä asumisen ilmastotekoja vähenevät. Eihän sitä lainaa voi ottaa tosta vaan, kun se pitää maksaa takaisinkin. Ei kai kukaan halua omaa kotiaan myydä sen takia, että voi tehdä ilmastotekoja, jos hallitus vie rahat muuhun mahdollisuuteen?

Hallitus – miettikääpä nyt oikeasti, kun te kuitenkin olette ihan fiksuja ihmisiä. Luopukaa hölmöläisten tavasta tehdä ilmastotekoja. Oikeita tapoja on kyllä olemassa, jos vain haluatte niitä käyttää!

Jos ihmisen pitää myydä se ainoa yli 1o vuotta vanha bensalla kulkeva autonsa siksi,  että polttoaineiden veroja korotetaan niin, ettei kannata myyjättären tai siivoojan enää töihin lähteä, kun niitä palkkoja ei saa kuitenkaan nostettua vastaavasti.  Ketä ne ilmastoteot silloin hyödyttävät? Kehittäkää nyt ensin se metaanilla kulkeva halpa auto, jotta voi edes piereskellen tankkia täyttää ja antaa siten haisevan vastalauseen vihreille. Ruokavaliota täytyy toki vähän muuttaa, että saa tarpeeksi sitä polttoainetta tankkiin, että pääsee edes joinakin päivinä käymään töissä, mutta ne pätkätyöthän ovat nykyisin vain lisääntymässäkin. Ehkä työnantajakin voi sitä hernesoppaa tarjota, jotta kassaneiti pääsee sillä metaaniautolla kotiinkin. Eikös se metaani ole vielä vaarallisempi ilmastokaasu? Niistä suojelumetsistähän sitä alkaa tulla oikein valtavia tankillisia suojeltujen puiden lahotessa. EU jouduttaa kyllä sitä Suomen metsien metaanin tuotantoa. Käytämme sen siis polttoaineena kulkupeleissä.

+8
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu