Humalahakuisessa juomisessa Suomi ei suinkaan ole maailman kärjessä

Global Drug Surveyn mukaan maailman humalahakuisimmat ihmiset löytyvät pienestä saarivaltiosta. Tutkimuksesta uutisoi amerikkalainen uutissivusto CNN. ’

’Tutkimuksen mukaan Isossa-Britanniassa käytetään alkoholia enemmän kuin missään muualla maailmassa.

Global Drug Surveyn perustajan ja riippuvuuksiin erikoistuneen psykiatrin, Adam Winstockin, mukaan brittiläiset juovat liikaa ja liian usein.

Psykiatrin huoli brittiläisten alkoholinkäytöstä onkin ihan aiheellinen, sillä saarivaltiossa asuvat ihmiset humaltuvat keskimäärin 51 kertaa vuodessa – eli noin kerran viikossa.

Winstock on huolissaan ihmisten alkoholinkäytöstä myös maailmanlaajuisesti – jopa yksi alkoholijuoma päivässä voi lyhentää ihmisen elinikää merkittävästi.

– Alkoholinkäytön aikaansaamista maksasairauksista ja syövistä johtuvat kuolematlihavuus sekä henkinen pahoinvointi lisääntyvät, Winstock pohjustaa huoltaan maailmanlaajuisesta ongelmasta.

Riippuvuuspsykiatri korostaakin kohtuullisuutta ja maltillisuutta alkoholin suhteen, sillä terveyden lisäksi myös lompakko kiittävät.’

Tässä koko lista:

 1. Iso-Britannia
 2. USA
 3. Kanada
 4. Australia
 5. Tanska
 6. Intia
 7. Irlanti
 8. Meksiko
 9. Tsekki
 10. Suomi
 11. Belgia
 12. Uusi Seelanti
 13. Ranska
 14. Espanja
 15. Ruotsi
 16. Slovakia
 17. Balkan
 18. Italia
 19. Itävalta
 20. Norja
 21. Alankomaat
 22. Sveitsi
 23. Brasilia
 24. Unkari
 25. Argentiina
 26. Kolumbia
 27. Saksa
 28. Portugali
 29. Chile

Aika monta Eurooppalaista maata tuolla listalla on, joten kuvitelma, että jossakin osataan juoda oikein ovat aika hakoteillä.

’Vaikka venäläiset tunnetaan vodkan suurina ystävinä, he eivät mahtuneet Global Drug Surveyn laatimalle listalle.

Alkoholista tulossa entistäkin suurempi ongelma maailmanlaajuisesti

Tutkimus osoittaa, että alkoholinkäyttö tulee lisääntymään maailmanlaajuisesti. Winstock toivoo, että alkoholimarkkinoiden säätely toisi ratkaisun ongelmaan tulevaisuudessa.

CNN nostaa tapetille myös The Lancet -lehdessä julkaistun tutkimuksen, jonka tulosten mukaan ihmisten alkoholinkäyttö lisääntyi 0,7 litrasta 6,5 litraan vuosina 1990–2017′

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tassa-maassa-humallutaan-useammin-kuin-muualla-eika-kyseessa-ole-suomi/7410342

+1
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu