Islamilaiseen kulttuuriin tottuneiden tapoja on mahdotonta muuttaa?

 

Afganistanissa yritettiin muuttaa kokonaisen kansan asenteita ja perinteitä ja ne vain lujittuivat ja vahvistuivat! 20 vuodessa Talebanit kouluttivat kokonaisen uuden sukupolven oman perinteensä ja uskonsa puolustajiksi. Tilaisuuden koittaessa he olivat valmiina.

Meillä on varoittavia esimerkkejä siitä, että ei voida muuttaa heidän kulttuuriaan, vaikka he asettuvat asumaan uuteen maahan. Islamilainen kulttuuri kestää uudessa maassakin. He jatkavat elämää täällä oman kulttuurin ja elämän perinteiden pohjalta; noudattaen niitä perinteitä, joihin ovat tottuneet ja jotka ovat valinneet ja joiden he kokevat tulevan heidän Jumalansa ohjeista – riippumatta siitä, miten he ovat noita ohjeita tulkinneet ja mitkä niistä elämänohjeikseen valinneet.

Mikä tuo Islamilainen kulttuuri pahimmillaan on, siitä oli varsin vaatimaton uutinen ESS 25.9.21.

’Nainen oli erään todistajan mukaan kertonut olevansa ”kuin vanki omassa kodissaan”. Tuomittu oli pakottanut uhrin matkustamaan Irakiin, jossa hänen veljensä ja setänsä oli määrä tappaa hänet. Uhri onnistui kuitenkin palata Suomeen. Ajatus vaimon surmaamisesta on ollut pitkäaikainen ja vakaaseen harkintaan perustuva. Tuomittu oli toteuttanut surmaamisaikeensa syytteessä mainittuna päivänä, koska vaimo oli samana päivänä päättänyt muuttaa pois hänen luotaan turvakotiin.’  Pieniä katkelmia uutisesta.

Näissä tilanteissa Suomi ei kykene pelastamaan näitä uhreja, vaikka tietäsi tuon Islamin perinteen olevan naiselle orjuuttava ja alistava – he toteuttavat perinnettään – muuttavat he vaikka kuinka kauas kotoa. Lähestymiskielto ei auttanut, eikä estänyt tätä tapahtumaa. Suomi voi vain tuomita sitten niistä järkyttävistä seurauksista. Mutta tunteeko tuo murhaaja syyllisyyttä vai ajatteleeko, että hän teki velvollisuutensa Islamin kulttuurin ja perinteen mukaisesti? Sitä pitäisi kysyä häneltä itseltään. Mitkä ovat veronmaksajille kaiken kaikkiaan tästä aiheutuvat kustannukset, kun lapset menettivät sekä isän, että äidin ja isä on pitkään valtion yli hotellikustannuksin vankilassa Suomessa – entä sen jälkeen?

Valehdellaanko noille naisille, että Suomessa naisella on tasavertaiset oikeudet? Ei heille ole omassa avioliitossaan tasavertaisia oikeuksia! He eivät pääse edes irti miehestään Islamilaisessa kulttuurissa  täälläkään – pahimmassa tapauksessa.

Monet Islamilaisessa avioliitossa elävät naiset ovat ihan tyytyväisiä osaansa ja alistuvat siihen, silloin he saavat turvaa mieheltään. Miksi heidän pitäisi muuttaa jotain? Yrittäessään muuttaa perinteitä, he voivat joutua jopa hengenvaaraan. Islamilaisessa kulttuurissa miehellä voi täälläkin olla useampia vaimoja, vaikkei virallisesti. Pitäisikö Suomen laillistaa se?

Meillä Suomessa ei oikeasti saa edes puhua tai kirjoittaa näistä asioista – se on kiellettyä – sananvapaus ei ulotu tällaisiin. Keskustelu tyrehdytetään heti alkuunsa. Niin varmasti tämäkin aloitus.

+8
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu