Keskustan vaihtoehdot vähissä – hallituksesta lähtö edessä

Eipä taida olla keskustalla enää olla paljon vaihtoehtoja vaaligalluppien nostamiseen.

Ainoa vaihtoehto lienee jättää nykyinen hallitus oikea-aikaisesti. Oikea-aikaisuus taitaisi olla huhtikuun lopussa viimeistään.

Mitään muuta keskusta ei voi oikeasti tehdä, jos se meinaa edes vähän nostetta saada.

Oikea-aikaisuus tarkoittaa sitä, että uutta hallitusta ei ehdita muodostaa ennen vaaleja, vaan se jää vaalien jälkeiseen aikaan. Neuvotteluja ei kannata edes aloittaa keskellä vaalihurmosta, kun pitää kunnanvaltuustoehdokkaiden olla netissä 24/7 esittäytymässä äänestäjille. Varmaan eduskunta ottaa vaaliloman touko-kesäkuussa, jotta ehtivät kotikuntaansa itseään esittelemään ja etäkahveja tarjoamaan.

Vaalit sitten antavat vähän kuvaa siitä, miltä puoluepohjalta hallitusta pitäisi rakentaa tai paremminkin keiden kannattaisi jättää itsensa hallituksen ulkopuolelle. Uusi pohja ja uusi pääministerihän siitä varmaan sitten tulisi, mutta minkälainen, sitä ei osaa arvailla nyt.

Voihan keskusta tietysti tyytyä alhaiseen menestykseenkin, haittaisiko se mitään, kun on kyse vain kunnallisvaaleista. Tietysti sitä nostetta on sitten vaikea saada heikon kuntavaalimenestyksen jälkeen, jos ei ole esittää mitään vaihtoehtoa puna-vihreälle linjalle.

+2
PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu