Kiinan talouden romahdus on jäätävää

Kiina joutui ensimmäisenä kokemaan valtaisan talousiskun koronan iskettyä maahan. Tehtaat pysäytettiin, ihmisten piti pysyä kotosalla ja kauppa hiipui. Kotimainen kauppa hiipui järisyttävällä tavalla. Monien tuotteiden kysyntä romahti valtaisasti.

Koronan iskettyä Eurooppaan ja Amerikaan, tilaukset näiltä alueilta myös hiipuivat koronan pysäyttämänä, kun kysyntä romahti Euroopassa ja Amerikassa. Kotimaan kysynnän romahtaminen ja ulkomaan kaupan romahtaminen on totaalisesti romahduttanut Kiinan talouden.

200 000 yritystä on tehnyt konkurssin Kiinassa ja vaarana on vielä valtaisan määrän yrityksiä joutuvan konkurssiin ja vielä valtavampi määrä yrityksiä on vaikeuksissa, kun tilauskannat hiipuvat. Maailman kaupan hiipuminen iskee siis ensimmäisenä Kiinan yrityksiin ja talouselämään. Kun tuotteille ei löydy kysyntää, niin ei myöskään kiinalaiset yritykset tarvitse ostaa muualta maailmasta raaka-aineita ja tarvikkeita entiseen malliin, joten tuon kiinalaisten yritysten ostojen hiipuminen tulee vaikeuttamaan yrityksiä ympäri maailman. Olemme mittavien konkurssiaaltojen myrskytuulessa.

Ulkomaisten osittain omistamat yritykset Kiinassa tulevat olemaan myös vaikeuksissa ja niiden tuotteiden myynnin romahtaminen tuo vaikeuksia ympäri maailman. Yritysten rahoitusmahdollisuudet ovat pian käytetty loppuun.

Kiinan johto on aika hukassa myös; rajattomat mahdollisuudet auttaa eivät nyt näytä toimivan, koska olisi pitänyt tehdä nopeita toimia yritysten pelastamiseksi, mutta Kiinan johdolla ei ole sellaista taitoa yritysten pelastamiseen. On ollut vain enempi hiljaisuutta – milloin Kiinan johto herää talouskatastrofiin?

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu