Koronan hoito vaatisi nopeasti lisää tutkijoita ja resursseja siihen

Näyttää nyt siltä, että tähän koronahoidon tutkimukseen ei ole ohjattu tarpeeksi määrärahoja, koska nämä hoidot tuntuvat epäonnistuvan jopa terveillä koronaan sairastuneilla potilailla.

Koranahoidosta ei paljoa näe artikkeleita tai tutkimustuloksia ja/tai seurantatuloksia eri hoitomenetelmien vaikutuksista kuolleisuuteen. Uutisissa tai lehdissä ei paljoa näistä kirjoiteta.

Koronavirukseen eivät siis antibiootit tehoa, niin kuin eivät tehoa muihinkaan viruksiin, vaan viruksia vastaan ihmisen oma immuniteettipuolustusjärjestelmä täytyy olla riittävän vahva ja elinvoimainen.

Miten voidaan koronaan sairastuneen potilaan immuniteetijärjestelmää tukea, vahvistaa tai lisätä? Onko tällä alueella nyt riittävät resurssit maailmanlaajuisesti olemassa?  Liikkuuko tulokset riittävän nopeasti ja laajasti terveydenhoidon piirissä maailmanlaajuisesti? Rokotus on se keino tietysti valmistaa ihmisen immuniteettijärjestelmää kohtaamaan virus, mutta kun rokotusta ei ole vielä juurikaan monilla, onko tässä vuoden aikana etsitty ja löydetty niitä hoitokeinoja, jolla voidaan auttaa ihmisen omaa puolustusjärjestelmää löytämään virus ja tuhoamaan se nopeasti?

Koronavirus ajautuu hengitysilman mukana keuhkoihin ja valloittaa solun, syö sen tyhjäksi ja lisääntyy maksimaalisesti niin, että lopulta solu räjähtää ’riekaleiksi’. Tuo altistaa sitten bakteereille hyviä mahdollisuuksia iskeä kiinni noihin riekaleisiin ja lisääntyä ja aiheuttaa vakavan tulehduksen keuhkoihin. Mitä enemmän ja mitä nopeammin bakteerit sitten pääsevät lisääntymään, myös bakteerien mutaatiot lisääntyvät voimakkaasti ja aloitettu antibioottihoito, joka alussa näyttää alentavan tulehdusarvoja, voikin bakteerien mutaatioiden lisääntyessä aiheuttaa antibiootille resistenttien bakteerikannan kasvun ja tulehdusarvot alkavatkin taas nousta ja ollaan kierteessä. On vaihdettava antibioottia ja antibiootit taas heikentävät immuniteettijärjestelmää, jolloin sen on vaikeampi torjua viruksia, koska antibioottihoidot tuhoavat myös niitä hyviä suojaavia mikrobeja.

Tässä ollaan siis kierteessä ja mitä enemmän on valmiiksi sairauksia ennen koronaan sairastumista, niin nuo sairaudet ja niiden hoito on jo heikentänyt voimakkaasti ihmisen omaa immuniteettijärjestelmää ja tuo kierre vain siltä osin pahenee.

Koronan kanssa ollaan siis aikamoisessa kehässä ja siksi hoitotutkimuksen pitäisi saada paljon resursseja maailmanlaajuisesti – ehkä se on saanutkin, mutta tuloksia tehokkaista tavoista hoitaa koronapotilaita näyttää olevan aika vähän tai sitten niistä ei ole paljoa uutisoitu.

Voiko ihminen tehdä mitään oman immuniteettijärjestelmän vahvistamiseksi? Voi tehdä paljonkin.

Tässä joitakin asioita:

Pelko heikentää ihmisen immuniteettijärjestelmää – älä siis pelkää koronaa, äläkä mitään muutakaan. Nuku riittävästi ja hae apua unettomuuteen. Vältä ylimääräistä stressiä. Älä stressaa varsinkaan sellaisilla asioilla itseäsi, joille et voi tehdä mitään. Jos uutiset alkavat stressata, sulje uutislähteet, pidä niistä taukoa. Rentoudu ja virkistäydy, etsi tapoja, jossa pääset irti arjen paineista edes joksikin aikaa. Pidä huolta hyvinvoinnistasi, elä terveellisesti, syö terveellisesti, liiku riittävästi, jotta yleiskuntosi on hyvä. Vältä vahingollisia aineita. Pidä huolta sosiaalisista suhteista, hyvät ystävyyssuhteet ovat tärkeitä. Liiku luonnossa ja nauti kaikesta, mitä elämyksiä luonto tarjoaa. Löydä omat terveet iloa tuottavat asiat elämääsi. Puhu jollekin mieltä painavista asioistasi – pura sydämesi, älä kanna huoliasi ja murheitasi yksin.

Tässä joitakin aineita, jotka vahvistavat immuniteettijärjestelmää: D-vitamiini, rauta, C-vitamiini, A-vitamiini, sinkki, B6 ja B12 vitamiini, folaatti, kupari, seleeni. Nämä olisi hyvä saada luontaisesti ravinnon mukana, mutta joidenkin kohdalla ravinnosta ei saa riittävästi kaikkia näitä. Tutustu näihin ensin huolella, jottet ota yliannostusta. Jotkut ovat liukenevia ja jotkut varastoituvat elimistöön. Tutustu niihin ravintoaineisiin, jossa näitä on runsaasti ja käytä niitä.

Nauti kevään tulosta ja lintujen laulusta, auringon paisteesta, sateesta, kukista ja kaikesta luonnon kauneudesta; sinulle iloa tuomaan ne kaikki ovat. Virkistävää ja hyvää kevättä.

 

+1
PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu