Kuntavaaliehdokkaiden tulisi esitellä oman puolueensa kuntatavoitteita ja muutoksia

On siis turha haukkua muita, vaan esitellä omat teesit ja ajatukset, jonka tähden olet lähtenyt ehdokkaaksi!

Kuntalaisille tärkeitä asioita ovat ne, joihin kunta voi itse vaikuttaa omilla päätöksillään.

Siksi arvoisat kuntavaaliehdokkaat esitelkää teidän oman puolueenne tavoitteita ja teidän itsenne tavoitteita.

Erityisesti esitelkää niitä asioita, joissa te poikkeatte oman puolueenne tavoitteista omassa kunnassanne.

Mistään lehtien tai muiden tiedotusvälineiden kysymysarjoista ei saa minkäänlaista kuvaa teidän tahdostanne.

Hyvin tärkeitä asioita on esimerkiksi:

Miten te järjestäisitte tai vaikuttaisitte terveydenhoitoon, että jokainen kuntailainen saisi lähipalvelut, sairaanhoitaja ja lääkäri olisi lähellä tai tulisi kotiin, vai kannatatteko sitä, että palvelut keskitetään kunnassa vain yhteen pisteeseen?

Miten te järjestäisitte ja vaikuttaisitte siihen, että kodit saisivat apua jo silloin, kun ongelmat ovat vielä pieniä, eikä vasta silloin, kun lapset pitää sijoittaa muualle, vai kannatatteko edelleen säästämistä näissä kuluissa, ja lisätä kunnan menoja siten moninkertaiseksi?

Miten te huolehtisitte, että jokainen alkoholin ja huumeiden ongelmakäyttäjä pääsisi halutessaan heti hoitoon? Oletteko valmis lisäämään rahoitusta siihen, vai säästättekö edelleen lisää periaatteella, kuolkoot pois tai aiheuttakoon kunnalle miljoonien kustannukset pitkässä juoksussa? Vai ajatteletko, eiväthän he ole ihmisiä, joita tulisi auttaa löytämään  mielekäs elämä ja pääsemään sieltä päihde- ja huumehelvetistä pois?

Olisitko valmis satsaamaan vanhusten kotiavustajien koulutukseen lisää, jotta kunnassa olisi tarvittavat resurssit hoitaa vanhuksia ja auttaa kodeissa? Vai haluatteko säästää edelleen ja lähteä jopa laittomuuden tielle hoitajien vähentämiseksi? Ovatko vanhukset teidän mielestänne arvottomia, joista ei tarvitse välittää, vaan heidät voidaan huutokaupata halvimmalla hoitaville yrityksille?

Olisitko valmis satsaamaan pieniin kouluihin ja lasten hyvinvointiin, vai haluatteko edelleen tehdä suurkouluja ja keskittää kaikki kunnan lapset vaikka yhteen suurkouluun, jotta saadaan hetkellistä säästöä ja pitkässä juoksussa paljon syrjäytyneitä kuntalaisia, kun lasten pahoinvointi ja väkivalta, alkoholi- ja huumekäyttö lisääntyy ja sitä kautta lisätä moninkertaisesti kunnan kustannuksia pitkässä juoksussa; nuo kustannukset ylittävät moninkertaisesti nuo saadut säästöt?

Oletteko valmiit yhdessä kuntalaisten kanssa miettimään kunnan kaavoitusta ja liikennejärjestelyjä, vai onko se vain kunnan virkamiesten asia?

Oletteko valmiit yhdessä kuntalaisten kanssa miettimään, miten voidaan houkutella kuntaan uusia yrittäjiä ja saada kuntaan sillä tavalla lisää työtä ja hyvinvointia – mitkä ovat kuntasi edut yrittäjien kannalta?

Oletko valmis satsaamaan työttömien koulutukseen, mielekkääseen elämään, vahvistaa heidän mahdollisuuksiaan saada työtä, vai jätätkö heidät yksin selviämään työttömyytensä kanssa?

Mitä sinä tekisit, että kunnassasi olisi mahdollisuus edulliseen vuokra-asumiseen? Onko kunnassasi tarpeeksi asuntoja uusien työpaikkojen syntyessä tarvittaville muuttajille?

Onko kunnan palvelut sillä tasolla, että ihmiset voivat olla niihin tyytyväisiä? Mitä korjaisit tai parantaisit?

Mitä uusia ajatuksia sinä ottaisit esiin valtuutettuna, jotta kuntasi menestyisi ja kuntasi ihmiset voisivat olla entistä tyytyväisempiä elämäänsä juuri sinun kunnassasi?

Tässä vasta joitakin ajatuksia, jotka ovat tärkeitä, varmasti näitä todellisia asioita voidaan esittää paljon enemmän kuntakohtaisesti, sillä eri kunnissa on erilaisia kysymyksiä, joihin kuntalaiset odottavat ehdokkaiden ottavan kantaa.

0
PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu