Kymmenet tuhannet perheet olisivat nälässä – ilman vapaaehtoisia ruoka-avun jakajia!

Päättäjille tämä asia ei ole todellakaan valjennut vieläkään millään.

He eivät vaivaudu kyselemään eikä selvittämään tätä merkillistä tilannetta Suomen ’hyvinvointivaltiossa’ – miksi se ei kiinnosta?

Jokin mättää nyt päättäjien päässä pahasti, kun kymmenet tuhannet suomalaiset on jätetty vapaaehtoisen ruoka-avun varaan ympäri maata!

Elleivät he saisi ruokaa näiltä vapaaehtoisjärjestöiltä ja seurakuntien ruoka-avusta, kymmenet tuhannet suomalaiset näkisivät osittain nälkää, kun rahat eivät todellakaan riitä terveellisen ruuan ostamiseen kaupasta!

Päättäjät – herätkää vihdoin unestanne näkemään tämä todellisuus – suomalaiset näkevät nälkää!

Ruoka-apu on pääsääntöisesti kaupasta myymättä jäänyttä ja jo viimeisen myyntipäivän ylittänyttä ruokaa, joka vastaanottajan pitäisi syödä joka samana päivänä, kuin sitä ruokaa ruoka-avun jakajat jakavat tai seuraavana tai se menee pilalle. Salaatit, lihat, kalat ym, herkästi pilaantuvat ruoka-avun jakamat ruuat pilaantuvat varsin nopeasti oltuaan jo kylmäketjun ulkopuolella monta kertaa. Kaupan siirtäessä niitä odottamaan hakijaa, hakutilanteessa avun jakajilla ei ole kylmäautoja, säilytyksessä ei ole riittävästi kylmätiloja, jakotilanteessa ne ovat lämpimässä tilassa ja sitten vielä säilytyksessä, jos kaikki ei mene siinä jakotilanteessa, vaan jää esim. seuraavaan jakopäivään odottamaan.

Tämä on todella häpeällinen tilanne ’hyvinvointivaltiossa’, jossa päättäjät vain naureskelevat ruoka-avun tarpeessa oleville – heidän hätänsä on todellinen. Moni lapsi käy illalla nukkumaan, niin, että se vähä, mikä oli tarjolla syötiin jo päivällä ja sen jälkeen ei mitään! Jotkut lapset saavat sentää koulussa aterian ja siihen se päivä ruoka jääkin!

Aikuiset selviävät muutaman päivänkin syömättä, mutta lapsille tämä on todella surkea tilanne!

+5
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu