Maaseudun kehittäminen on tehty mahdottomaksi kaavoituksella

Joustamaton kaavoitus maaseudulla tekee elinkeinojen kehittämisen maaseudulla mahdottomaksi. Yleiskaavat ja aluekaavat estävät kaiken maaseudun uuden yrittäjätoiminnon.

Otetaan esimerkki:

Maatila, joka on kaavoituksella kaavoitettu maa- ja metsätalousmaaksi, se on sitä seuraavat tuhatvuotta.

Nykyisten omistajien kuoltua, lapset päättävät jakaa tilan, koska jokainen haluaa palan isän ja äidin maasta itselleen. Nuo palat voivat olla isojakin, jopa 5 – 10 ha tai enemmänkin.

Aluekaavalla on määrätty, että vain tuolle ’päätilan’ = (tilan osa, jossa nykyiset rakennukset ovat) alueelle saa rakentaa asuinrakennuksen sitten, kun vanha tulee purkuikään.

Mikäli on viisikin lasta ja heillä kaikilla olisi haave päästä rakentamaan omalle lohkolleen, he eivät saa rakennuslupaa, koska kaava sitoo myös uusia omistajia. Lisäksi, kun heidän tarkoitus olisi kehittää omaa lohkoaan aivan muuhun käyttöön, josta voisi saada leivänkin, se ei ole kaavan takia mahdollista. Kukaan lapsista ei halua enää jatkaa maatalousyritystoimintaa, vaan he haluaisivat harjoittaa jotakin uudenlaista yritystoimintaa!

Nämä kyselijät ohjataan sitten sanomalla, että asuintontteja on kaavoitettu johonkin kylän keskustaan, jossa ollaan naapurista 10 m päässä. No kenenkä maalle muuttajan unelma on rakentaa asuintalo kaupunkimaisiin oloihin, jossa naapuri on siinä ’hyvää huomenta’ matkan etäisyydellä.

Samoin, jos haluttaisiin rakentaa yritystoimintaa varten jotakin hallia tai muuta, taas ohjataan jonnekin kauas siitä omasta maapalasta, koska sille maapalalle ei saa rakentaa mitään.

Lapset ja lastenlapset sysitään siis pois sieltä perintötilan mailta ja kaikki unelmat ja haaveet elää siellä isän ja äidin maalla on vain hylättävä! Eihän tässä ole mitään järkeä.

Ehkä sitten ajatellaan, että tuonne maalle rakentamisessa joutuu sitten itse huolehtimaan käyttövedestä ja likavedestä, että sen takia ohjataan rakentamista keskustoihin! Kyllä me täällä kaupungissa asuvatkin maksamme käyttöveden ja likaveden kaikki kustannukset paikalliselle vesiyhtiölle; samanlailla niillä kerätään kaikki kustannukset, mitä siitä aiheutuu ja lisäksi tulee aluksi vielä liittymismaksu. Ei meille niitä täälläkään ilmaiseksi anneta. Vesiyhtiöt keräävät vielä yleensä kunnalle voittovaroja näillä maksuilla.

KAAVOITUKSEN PITÄISI OLLA NIIN JOUSTAVA KAIKKIALLA MAASSA, ETTÄ ASUIN JA YRITYSTOIMINNAN  KEHITTÄMINEN KAIKKIALLA MAASSA OLISI MAHDOLLISTA. Nyt jaetaan vaan hylkypäätöksiä rakennuslupiin – ainakin minä olen tämän kokenut! Sanottiin, että siihen ’päätilan’ alueelle saisi rakennusluvan! Ongelma on vain siinä, että se ei ole minun omistuksessa! Tilalla ei harjoiteta maataloustoimintaa enää lainkaan! ( No ne ajat ovat ohi ja muualle sitten oli pakko muuttaa asumaan.)

KIITOS VAIN RAKENNUSLUPIEN MYÖNTÄJÄT! KIITOS VAIN KAAVAN LAATIJAT – TE TIEDÄTTE, MIKÄ ON IHMISELLE HYVÄKSI! KIITOS EDUSKUNTA, että sääditte tällaiset lait!

Kymmenet tuhannet yritysideat on haudattava, koska se maa-ala, joka olisi jo ilmaiseksi käytössä, on suljettu pois mahdollisuuksien joukosta ja olisi etsittävä kalliit osto- tai vuokratontit asuinrakennuksen rakentamiseen ja yrityskiinteistön rakentamiseen ja maksettava niistä sitten kalliita vuokrakuluja joka vuosi! Lisäksi niiden etäisyys voi olla suurikin. Tässä ei ole mitään järkeä!

Ehkä päättäjien tarkoitus onkin, että kaikki muuttavat pääkaupunkiseudulle. Onkos siinä mitään järkeä?

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu