Missä viipyvät hallituksen ohjeet riskitartuttajille?

Hallitus on moneen otteeseen varoittanut niistä riskiryhmistä. Heidän pitää varoa ja heitä ei saa mennä edes katsomaan, kunnes nyt hyvin varoen.

Mutta meillä on suuri joukko ihmisiä, joiden tartuttamisriski on hyvin suuri. He ovat kaupassa töissä, kassoilla ja muualla ja palvelevat asiakkaita, he ajavat linja-autoja, he ajavat takseja. Heitä on partureina ja muina ihmisläheistä työtä tekevinä. Heitä on kotipalvelussa, vanhainkodeissa ja kouluissakin opettajina ja terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, akuuttivastaanotoissa ym. He kohtaavat paljon ihmisiä päivittäin ja voivat olla alttiina koronatartunnoille. Ennenkuin oireet alkavat he ehtivät vielä olla töissä monta päivää ja silloin he ovat jo toisten tartuttajia tietämättään. Ja näitä onkin tapahtunut.

En ole kuullut hallituksen ohjeistavan heitä mitenkään; ehkä kotipalvelua ja vanhainkodin henkilökuntaa on ohjeistettu ja sairaaloiden koronahoitajia tietysti, mutta ei kaupan henkilökuntaa, ei muitakaan paljon asiakkaita kohtaavia ole ohjeistettu mitenkään. Omaehtoisesti yritykset ovat alkaneet suojata henkilökuntaansa. Aika vähäistä se kuitenkin edelleen on! Eikö nyt ole jo hengityssuojaimia saatavissa – vai ovatko ne edelleen ’kortilla’?

Eikö olisi jo aika antaa suositukset hengityssuojainten pitämisestä kaikille niille, jotka joutuvat työnsä puolesta kohtaamaan lähietäisyydeltä paljonkin ihmisiä päivittäin. Meitä muita ohjeistetaan varomasta lähietäisyyksiä ja kehotetaan pitämään etäisyyttä, mutta missä hallituksen ohjeet viipyvät noille ammattilaisille, jotka todella tarvitsisivat suojautumista, etteivät itse saa tartuntaa ja sitten itse tartuta muita. Työn tähden on pakko monien olla läheisessä tekemisissä ihmisten kanssa, sitä ei voi välttää!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu