Montako tartuntatautilääkäriä on Suomessa – Kela hylkää karanteenituet

Yle uutiset:

’Valtaosa koronakaranteenin takia korvauksia hakenut on jäänyt nuolemaan näppejään. Kela on hylännyt 80 prosenttia hakemuksista, joilla on anottu tartuntatautipäivärahaa(siirryt toiseen palveluun) eli korvausta ansionmenetyksestä karanteenin aikana.

Hylkäyksen syynä on useimmiten ollut se, ettei hakemuksessa ole ollut mukana tartuntatautilääkärin kirjoittamaa todistusta.

Jotta päivärahaa heruu, hakemuksen liitteenä täytyy olla tartuntatautilääkärin määräys karanteenista, eristämisestä tai poissaolosta työstä. Muiden lääkäreiden kirjoittama todistus ei lain mukaan kelpaa.

Jokaisella kunnalla ja sairaanhoitopiirillä on oma tartuntatautilääkärinsä. Hän ei kirjoita määräystä eristämisestä, karanteenista tai työpoissaolosta pelkkänä varotoimena, vaan syynä täytyy aina olla sairastuminen koronavirukseen tai altistuminen tai perusteltu epäily altistumisesta sille.’

Näin KELA toimii lain mukaan. Miten helposti tartuntatautilääkärille sitten pääsee, kun karanteeni yllättää? Miten sinä sitten pystyt osoittamaan, että olet altistunut tartunnalle; mistäs semmoisen todistuksen saa?

Hallitus unohti päivittää tämänkin lain tähän pandemiaan soveltuvaksi! Aiottekos korjata tämän lain?

Kaksi viikkoa on pitkä nälkä, kun palkka jää saamatta! Ja kansa kiittää!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu