Nettihuijareiden sietämätön tulva

Nettihuijausyritykset ovat lisääntyneet aivan räjähdysmäisesti. Millaisia olen itse kohdannut?

Yritys yksi. Soitot ulkomaisista numeroista.  Niihin ei siis pidä vastata, ellet tiedä soittajaa. Omat ulkomailla asuvat tuttusi ovat varmaankin sinun puhelinluettelossasi, jolloin voit tunnistaa soittajan.

Älä siis vastaa tuntemattomista ulkomaannumeroista soittaville.

Yritys kaksi. Minun sähköpostiini, jotka onneksi ohjautuvat yleensä roskapostiin tulee päivittäin useita huijausviestejä. Millaisia?

Olet voittanut palkinnon ja tuo lähettäjä ei ole mikään yritys tai tunnettu suomalainen toimija. Sinulle on paketti, kirjaudu ja lunasta pakettisi, jotta voimme toimittaa sen sinulle ja lähettäjä ei ole mikään posti. ( Oikea Posti kertoo sinnulle vain, että voit noutaa pakettisi.) Sinun tilillesi siirtoa odottaa xxxx isohko rahasumma. ym.

Älä siis avaa tuonkaltaisia viestejä.

Yritys kolme. Paras lienee kuitenkin tällainen. Olet pannut myyntiin nettiin jonkun tuotteen. Saat yleensä puhelimeesi viestin, että ostaja on kovasti kiinnostunut, kyselee tuotteestasi ja lopulta hän tekee ostopäätöksen, lupaa maksaa pyytämäsi hinnan ja lupaa järjestää kuljetuksen. Hän antaa esim. nettilinkin kuljetusliikkeen kaltaiselle huijarin omalle sivustolle. Älä mene sille!  En ole mennyt, koska kun otan yhteyttä oikean kuljetusliikkeen numeroon, sieltä kysytään, oletko siis ollut myymässä jotain, sinua pyydetään menemään huijarin sivustolle, joka on meidän sivuston kaltainen .. Miten huijari sitten oletetusti etenee, jos menet huijarin sivustolle. Siellä pyydetään maksamaan esim. 1 e kirjautumismaksu, jonka suostut maksamaan ja voit huijarin sivustolta suoraan siirtyä huijarin tekemälle sinun pankkisi kaltaiselle sivustolle, jonne siis syötät pankkitunnuksesi, jolloin huijari saa ne tietoonsa. Huijari menee nyt välittömästi noilla sinun antamillasi pankkitunnuksilla oikean pankkisi sivustolle, kirjautuu sinun juuri antamillasi tunnuksillasi ja tyhjentää koko tilisi hetkessä ja niin rahasi ovat kadonneet. Sinä jäät odottamaan kaikessa rauhassa tuota ostajan tavaran noutajaa, joka lupaa maksaa sinulle tavaran ja tuon kirjautumismaksun käteisellä noutaessaan tavaran. Noutajaa saat odottaa ikuisesti, ei häntä tule.

Näin suomalaisilta on huijattu miljoonia vuodessa! Pankit eivät halua tästä suurta numeroa tehdä, mutta varoittavat kyllä, että vääriä pankin sivustojen kaltaisia sivustoja on olemassa, jotka siis ovat huijareiden sivustoja.

Tälle ei viranomaiset oikein mahda mitään, rahat ovat siirtyneet hetkessä ulkomaisille tileille ja sieltä edelleen nopeasti poliisien ulottumattomiin maasta toiseen.

On tämä aika sietämätöntä, kun tähän todella törmää päivittäin!

Todella tarkkana saa olla, että varoo tällaisia!

+2
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu