Nykyinen EU turvapaikkapolitiikka auttaa vain hyväosaisia – miksi?

EU nykyinen turvapaikkapolitiikka auttaa vain niitä ihmisiä, jotka pystyvät itse kustantamaan kuljetuksen EU alueelle. He ovat siis hyväosaisia!

Köyhillä ja eniten turvapaikkaa tarvitsevilla eli kaikkein hädänalaisimmilla ei ole euron euroa eikä muutakaan valuuttaa, jotta he pystyisivät maksamaan ainuttakaan matkaa minnekään. Heidän on jäätävä kärsimään ja kuolemaan pakolaisleireihin tai yritettävä selvitä jossain jalkaisin paeten paikasta toiseen ja ollen aina kuolemanvaarassa.

EU tällä hetkellä keskustelee vain siitä, miten nämä EU alueelle matkansa kustantaneet hyväosaiset saataisiin jaettua kaikille EU maille tasapuolisesti.

Näitä hyväosaisia pakolaisia, jotka enimmäkseen tulevat rikollisten järjestämien kuljetusten avulla EU alueelle, eivät monet EU maat halua ottaa riesakseen.

EU turvapaikkapolitiikka ei ole siis päässyt edes keskustelemaan ongelman ytimestä eli siitä, että miten nämä hyväosaiset turvapaikan hakijat pidettäisiin poissa EU alueelta ja keskityttäisiin auttamaan niitä todella hädänalaisia ja kuolemanvaarassa olevia ihmisiä! He tarvitsevat turvapaikkaa!

Milloinkas Suomen ulkoministeri ja sisäministeri käynnistävät EU :ssa tällaisen todellisen ongelman ytimeen käyvän keskustelun?

Voisiko ulkoministeri Haavisto tai sisäministeri Ohisalo antaa tähän vastauksen! Olkaa niin ystävällisiä!

Tällä asialla alkaisi jo olla tulenpalava kiire, sillä uhkat ovat todellisia – todellisia kuolemanvaarassa olevia ihmisiä on monilla kriisialueilla, eikä heillä ole mitään mahdollisuutta itse päästä sieltä pois.

Jatkuuko tämä epäoikeudenmukainen hyväosaisten pakolaisten auttaminen vain ja todelliset hädänalaiset jätetään kuolemaan?

En halua kuulla ministerien kaunopuheita ja korulauseita, vaan todellista ongelman ytimeen käyvää puhetta!

Mitä enemmän näitä hyväosaisia pakolaisia otetaan EU alueelle, sitä vähemmän EU mailla on varaa ottaa niitä todellisia hädässä ja kuolemanvaarassa olevia turvapaikanhakijoita.

Tarvitaan siis todellinen suunnan muutos!

+2
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu