Onko perussuomalaiset ainoa puolue, joka välittää Suomen pienituloisista ja työttömistä?

Tilastokeskus pitää tilastoa aiheesta:

’Julkaistu: 18.12.2020

Pienituloisten määrä kasvoi vuonna 2019

Pienituloisiin kotitalouksiin kuuluvia henkilöitä oli 669 000 vuonna 2019, ilmenee Tilastokeskuksen tulonjakotilaston otosaineiston ennakkotiedoista. Pienituloisten osuus kotitalousväestöstä oli 12,3 prosenttia, mikä on 0,5 prosenttiyksikköä enemmän kuin edeltävänä vuonna. Tuolloin pienituloisiin kotitalouksiin kuuluvia henkilöitä oli 640 000.’

Kaikki työttömät eivät suinkaan kuulu tuohon pienituloisten määrään, koska ansiosidonnainen päiväraha on riippuvainen siitä edeltävästä työssäolon palkasta. Monien työttömien työttömyyspäiväraha ylittää kuukaudessa tuon pienituloisen rajan.

’Pienituloisuuden raja oli vuonna 2019 yhden hengen taloudessa 15 330 euroa vuodessa eli noin 1 280 euroa kuukaudessa.’

Työttömiä oli sitten joulukuussa 2020 työ- ja elinkeinoministeriön mukaan: (iltalehti)

’Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli joulukuun lopussa yhteensä 357 400 työtöntä työnhakijaa, mikä on 99 700 enemmän kuin vuotta aikaisemmin’

findikaattori.fi tilaston mukaan asumistukea sai:

’Yleistä asumistukea sai vuoden 2020 joulukuussa 402 559 ruokakuntaa, mikä on 22 892 ruokakuntaa enemmän (+6,0 %) kuin edellisvuonna’

samainen findikaattori tilastoi:

’Vuonna 2019 toimeentulotuen saajia oli 8,2 prosenttia väestöstä. Toimeentulotukea myönnetään kotitaloudelle. Vuonna 2019 toimeentulotukea sai 298 017 kotitaloutta. Toimeentulotukea saaneissa kotitalouksissa asui 452 911 henkilöä.’

Luulisi, että nämä suuret luvut, jotka oikeasti kertovat ihmisten taistelusta, kuinka pärjätä tässä maassa, kiinnostaisi esim. eduskuntaa kovasti ja he oikeasti näitä lukuja alkaisivat tarkastella ja miettiä, mitä pitäisi tehdä, jotta näitä lukuja saataisiin tulevaisuudessa alemmas.

Nämä luvut eivät kerro niistä, jotka eivät ole näissä tilastoissa mukana, eli todella ne syrjäytyneet, jotka eivät käy missään ilmoittautumassa työttömiksi tai eivät hae mitään tukia edes.

Lisäksi niistä ihmisistä ei ole valtakunnallista tilastoa, jotka käyvät ruokajonoissa hakemassa ruokakasseja säännöllisesti.

Kyllä ne vaalipuheet: ’kaikilla on oikeus hyvään elämään’ on jätettävä pelkiksi valheellisiksi mainoslauseiksi. Sellaiseen todellisuuteen on tässä maassa hirveän pitkä matka, eikä siihen koskaan tulla pääsemäänkään.

Miksi tuollaisia valheita syydetään noiden monien puolueiden edustajien suusta?

Eivät demarit, vasemmistoliitto, vihreät, keskusta, kokoomus välitä vähääkään noista edellä luetelluista ihmisistä, joiden hätä ja köyhyys ei ole pelkillä lupauksilla parannettavissa saatikka poistettavissa.

Puhutteleeko sinua nuo edellä luetellut valtaisat luvut? Ovatko ne hyvinvointivaltion lukuja?

+9
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu