Onko Saksa valmis maksamaan – tuleeko raja vastaan?

Kuinka paljon Saksa on valmis maksamaan Italian, Espanjan ja Ranskan pelastamisesta koronakriisin jälkeisen talouslaman tuomasta ahdingosta noille maille?

Tuo pelastusoperaatio tulee maksamaan ainakin 3000 miljardia euroa – onko Saksallakaan varaa niin valtaviin pelastusoperaatioihin?

Saksa vahvimpana maana joutuu suurimpaan vastuuseen noiden maiden pelastusoperaatiosta!

Saksa joutuu tukemaan omaa yritystoimintaansakin varsin mittavilla pelastuspaketeilla! Ensihätään se on luvannut 1200 miljardia euroa saksalaisyritysten pelastamiseksi konkursseilta. Saksakin joutuu ottamaan mittavat lainat valtiolle pelastusoperaation tähden. Tuo summa on vasta alkua, sillä se tulee tuskin riittämään, koska korona pitkittyy ja talouden elpyminen viipyy vielä pitkään.

Onko Saksa seuraava lähtijä Eurosta ja samalla EU sta?

Lähtevätkö saksalaiset kaduille, jos Saksan hallitus lupaa tuhansien miljardien tukia tai takauksia Italialle, Espanjalle ja Ranskalle? Eikä siinä vielä kaikki. Monet muutkin maat ovat kaipaamassa valtavia tukipaketteja omien maidensa yrityksille ja vain Saksan tuki voi pitää korot niin alhaalla valtion lainoissa, että valtioilla on jotain toivoa. Miten suuriin takauksiin Saksan hallitus on valmis muiden Euromaiden lainoista?

Loppuuko Saksankin kärsivällisyys lopulta?

Suomen hallitus ainakin on vilpitön lupauksissaan pelastaa Euro – Suomen mahdollisuudet ovat vain niin olemattomat, että Suomi ei kykene pelastamaan pientäkään muuta maata; hädin tuskin selviää itse; voi olla, että lopulta Suomikin tarvitsee muiden Euromaiden takauksia lainoilleen.

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu