Paljonko Suomi tuo pakolaisia Jemenistä, jossa on kauhea hätä?

Lääkärit ilman rajoja avustusjärjestön kirjeestä pieni katkelma anestesialääkäri Henriikka Ollilan kertomana:

’Uusi pullo! huudosta tiesin, että potilaan happi oli käymässä vähiin. Covid19 potilaiden vuodeosastolla Adenissa, Jemenissä meillä ei ole keskushappea, kuten Suomessa, vaan happi viedään potilaalle raskaissa pulloissa. Vakavasti sairaat potilaat tarvitsevat yli 20 litraa happea minuutissa. Kävimme kilpajuoksua aikaa vastaan; jokainen uusi potilas tarkoitti sitä, että jostain oli saatava lisää happea. Laskimme, kuinka moneksi tunniksi happi vielä riittää.’

’Jemenissä on myös toinen kriisi koronaepidemian lisäksi. Maassa on käyty jo kuusi vuotta sotaa. Yhtenä iltana Lääkärit Ilman Rajoja -kirurgiseen sairaalaan tuotiin vasta 13-vuotias poika, jonka tila oli vakava. Hänellä oli pommin sirpale vatsassaan.’

Olette varmasti lukeneet uutisista myös, että Jeminissä on pulaa ruuasta ja siitä on uutisoitu jo useamman vuoden ajan. Nälänhätä on todellisuutta Jemenissä!

Olettehan te varmasti mukana Lääkärit Ilman Rajoja järjestön avustamisessa myös ja olette saaneet niitä kirjeitä, joissa kerrotaan tilanteista eri puolilta maailmaa!

Paljonko Suomi avustaa Jemeniä?

Paljonko Suomi ottaa sieltä pakolaisia turvaan Suomeen?

0
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu