Palkkojen alennus vääristää kilpailua Suomessa

Väännetään rautalangasta se asia, miksi ulkomaista työvoimaa niin halukkaasti tänne halutaan. Koska on käynyt ilmi, että heitä suomen kieltä osaamattomina pidetään helposti riistettävinä ja heidän mahdollisuutensa tehdä kanteluita työehdoistaan ja niiden noudattamisesta pidetään hankalana ja siitä ei aiheudu yritykselle mitään seurauksia. Ainoa seuraus on se, että oikeus määrää firman maksamaan työntekijöille sen palkan, mistä on työehdoissa sovittu. Eikä sitäkään kukaan valvo toteutuuko oikeuden päätös!

Miksi palkkojen alennus houkuttaa yrityksiä?

Siksi, että sen avulla he voivat voittaa tarjouskilpailuja tai voivat alentaa tuotteiden hintaa. Ne yritykset häviävät, jotka noudattavat työehtosopimuksia ja lakeja.

Paikallista sopimista haluavat puhuvat usein sen työpaikkoja lisäävästä vaikutuksesta ja tarkoittavat tietysti sillä tuota edellä olevaa. He usein tarkoittavat paikallisella sopimisella sitä, että yritys voisi kilpailutilanteessa alentaa palkkoja saadakseen urakoita ja tuotteitaan paremmin myydyksi, kuin kilpailijat.

Mikäli kokonaiskysyntä ei kasva, palkkojen alennuksella saavutetaan vain se, että palkkoja alentava yritys pakottaa muutkin yritykset samaan kilpailuun, heidänkin pitää alentaa palkkoja pärjätäkseen kilpailussa! Tämä aiheuttaa sen, että ihmisten ostovoima heikkenee ja tuotteita tai palveluja kysytään entistä vähemmän. Tämä aiheuttaa myös sen, että valtion ja kuntien verotulot putoavat. Negatiivinen kierre on valmis. Tätä ei oikeasti halua kukaan meistä!

Minä tykkään paikallisesta sopimisesta. Sillä alueella on runsaasti varaa edetä. Mutta se ei saa tapahtua työntekijöitä riistämällä!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu