Rokotuksista ei ole toivoa – siihen menee aikaa monta vuotta

Otetaanpas pieni laskutoimitus. Jos hyvin kävisi, että maailman suurin rokotetehdas Intiassa saisi rokotteen kehitetyksi niin, että rokotukset voitaisiin aloittaa tänä syksynä. Mitä se tarkoittaisi? Rokotteet pitäisi järkevästi aloittaa hoitohenkilökunnasta, lääkärit ja hoitajat ensin kaikkialla maailmassa, jotta he voisivat sitten toimia tehokkaasti. Heitä lienee satoja miljoonia maailmassa.

Mitä mieltä oli siis tuo Intialaisen maailman suurimman rokotetehtaan johtaja. He pystyvät aluksi valmistamaan 10 miljoonaa rokotetta kuukaudessa ja ehkä joulukuusta lähtien 20 miljoonaa rokotetta kuukaudessa, mutta he antavat tietysti rokotteet ensin intialaisille.. Kauanko kestää, että tuo maailman suurin rokotetehdas on valmistanut rokotteet 1 400 000 000 intialaiselle, jos valmistuksen maksimikapasiteetti on 20 miljoonaa rokotetta kuukaudessa?

Milloin Suomi saisi heiltä rokotteen? Rokotteesta olisi kiinnostunut moni muukin maa Intian väestön rokottamisen jälkeen!

Eivät he myy välttämättä lisenssejä. Ainoa toivo siis on rokotteessa se, että niitä kehitetään monia ja monet lääketehtaat alkavat niitä valmistaa. Kuinka monta isoa lääketehdasta Suomessa valmistaa rokotteita?

Kunkin maan rokotevalmistaja myy ensin oman maan kansalaisille rokotteet ja vasta sitten eniten tarjoavalle maalle. On siis turha toivo Suomen saada rokotteita ainakaan kolmeen vuoteen, kun ei ole edes mitään varmaa tietoa, millä aikataululla voidaan rokotteita saada edes hyväksytyiksi!

Jos maailman suurin rokotevalmistaja kykenee valmistamaan 20 miljoonaa rokotetta kuukaudessa maksimissaan, muiden lääketehtaiden kapasiteetti on varmasti siis pienempi. Aivan nopeasti sitä valmistuskapasiteettia ei pystytä nostamaan. Tarvitaan rakentaa lisää tehtaita, tarvitaan kouluttaa uusia työntekijöitä jne.

Emme voi Suomessa laskea siis rokotteen varaan moneen vuoteen!

Kannattaisi ajatella nyt asiat ihan uuteen järkevään toimintatapaan – tai sitten voimme sanoa hyvästi kaikelle hyvinvoinnille tässä maassa. Hallituksen kannattaisi nyt ottaa lusikka kauniiseen käteen!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu