Sähköyhtiöiden siirtomaksujen korotukset menneet omistajien taskuihin

Siirtomaksut ovat nousseet lähes 40 % ja niitä ei ole käytetty maakaapeloinnin lisäämiseen kuin nimeksi. Suurin osa valunut korotuksista omistajien taskuihin voittoina.

Näin saimme kuulla Yle uutisissa.

Tällaista lepsua on Suomen valvonta.

Tätä voisi sanoa jo koruption huipuksi. Valtaisat rahasummat kerätty asiakkailta muka myrskytuhojen välttämiseen tarkoitettuihin ilmajohtojen kaapelointeihin ja niitä ei olekaan tehty kuin minimaalisesti. 4 % korotukset olisivat niihin riittäneet.

Yle tutki 13 siirtoyhtiön julkiset valvontatiedot neljän vuoden ajalta. Yhteenlaskettuna yhtiöiden sallittu liikevaihto nousi keskimäärin 38 prosenttia vuodenvaihteessa 2015–2016, siis yhdessä yössä. Kolmessa vuodessa verkkoyhtiöille syntyi uutta korotusvaraa hintoihin yhteensä yli 900 miljoonaa euroa.

Verkkoyhtiöt perustelivat korotuksia myrskyihin varautumisella, mutta selitys kattaa vain murto-osan siirtolaskujen paisumisesta.

Tulosten mukaan 13 yhtiön verkkoinvestoinnit aiheuttivat siirtomaksuihin keskimäärin vajaan neljän prosentin vuotuisen korotustarpeen ja -mahdollisuuden vuosina 2016–2018.

Tämä tuli siis valvontamallin huiman tasokorotuksen päälle. Käytännössä asiakkaat joutuivat maksamaan sekä valvontamallin muutoksesta että investoinneista’

Näin meitä Suomessa kusetetaan ja korruptio rehottaa!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu