Saksan tulevaisuus – Suomi pysynyt uutispimennyksessä Saksan poliittisista käänteistä

Saksalaiset eivät halua uutta Merkeliä, se näyttää nyt täysin selvältä.

Merkel on ollut EU melkoinen taakka oman päättämättömyytensä tähden.

https://www.dw.com/en/opinion-the-eu-doesnt-need-another-angela-merkel/a-59051221

Saksan poliittinen jyrkkä muutos puolueiden välillä on vertaansa vailla. Mitä Saksassa on tapahtunut? Meidät suomalaiset on pidetty aivan pimennossa – missä ovat uutisvälineiden kommentoinnit?

Otetaan muutama lainaus tuosta uutislähteestä:

’Angela Merkel on poistumassa Euroopan unionin näyttämöltä – ja on jo aika, sanoo DW: n Cristina Burack. EU: n on katkaistava hänen reaktiivinen tyylinsä vastatakseen sen kohtaamiin haasteisiin.’

’Huolimatta siitä, että hän vetäytyy aina EU-tiimiin  päivän päätteeksi, Merkel on usein ryhtynyt toimiin kiertäen päätöksentekoa niin kauan kuin mahdollista. Ja jotta kukaan ei epäilisi, kuinka lopullinen tämä hänen tyylinsä on, on olemassa slängi -saksalainen verbi, joka on päättämätön ja tekemättä mitään: sen nimi on ” merkeln ”.

16 vuotta reaktiivista politiikkaa

Vaikka Merkel on ollut luotettava retorinen puolestapuhuja EU: n ideologiselle arvolle, monet hänen päätöksistään EU: n tasolla olivat jalkoja vetäviä, viime hetken käänteitä tai jopa mitään muuta vaihtoehtoa.’

’Näihin EU: n kansalaisiin kuuluu muuten saksalaisia. ECFR: n huhtikuun kyselyn mukaan valtava 45% saksalaisista on joko epäselvä EU -jäsenyyden suhteen tai pitää sitä huonona asiana. Seuraava Saksan liittokansleri voi alkaa ennakoivasti rakentaa EU: n tulevaisuutta kotona.’

Mitä sitten on tapahtunut puolueiden kannatuksessa?

Tämän päivän 21.9.2021 ESS kertoo:

SDP oli toukokuussa 15 % kannatuslukemissa, tuoreimmat gallupit ennustavat 26 %

CDU ja CSU yhteiskannatus on 21 %, kun se heinäkuussa vielä oli 29 %

Vihreät toukokuussa vielä 25 % ja nyt 16 %

Näin järisyttävät muutokset kannatuksessa eivät tapahdu ilman syytä ja meille suomalaisille ei Suomen tiedotusvälineet ole kertoneet yhtään mitään taustoja!

Tapahtuuko vaaleissa vielä jotain järisyttävää vai ei se jää nähtäväksi.

Joka tapauksessa Merkelin aika on ohi – näyttää siltä, että saksalaiset ovat siihen oikein tyytyväisiä, vihdoinkin!

Minulla ei ole aavistustakaan, mitä Saksan politiikassa on tapahtunut, kun puolueiden kannatus vaihtuu näin jyrkästi lyhyessä ajassa? Tietääkö joku, joka on lukenut saksalaista mediaa säännöllisesti?

Ei tällaista tapahdu ilman merkittäviä asioita!

 

+2
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu