Suomesta tuli koronan myötä pysyvästi luokkayhteiskunta

Suomessa on jo valtaisa määrä ns. köyhäinluokkaan kuuluvia ihmisiä, joiden mahdollisuus päästä köyhyydestä pois parempaan elämään on lähes mahdottomuus.

Suomessa on sitten pieni joukko ns. rikkaita, joiden mahdollisuus rikastua yhä lisää vain koko ajan paranee.

Ero näiden kahden luokan välillä vain kasvaa kokoajan. Köyhien elämä tulee entistä kurjemmaksi ja rikkaiden elämä tulee yhä vauraammaksi.

Valtiovalta ja kunnat eivät voi mitään tälle kehitykselle. Valtio ja kunnat ovat niin velkaantuneita ja suurissa taloudellisissa ongelmissa, että kumpikaan taho ei pysty auttamaan köyhäinluokkaan kuuluvia vaikka tahtoisivatkin. Ennen vaaleja niitä lupauksia annetaan paljonkin, mutta talouden realiteetit eivät todellisuudessa anna siihen mitään mahdollisuuksia. Vaalilupaukset köyhien auttamisesta ovat pelkkää valhetta – poliitikkojen ja politiikkaan pyrkivien olisi hyvä myöntää tämä totuus, että Suomi on ajautunut luokkayhteiskunnaksi.

Valtiovalta ei voi satsata yhtään enempää rahaa köyhäinluokan saamiseksi pois sieltä köyhyyden ja kurjuuden elämästä. Heitä on jo niin paljon, että sellaisia rahasummia ei kertakaikkiaan voida lainata enää, valtio on nyt jo niin velkaantunut joka puolelle, kun niitä velkoja on Eurojärjestelmiin ja nyt uusina velkoina Eu tasollekin.

Valtio ja kunnat joutuvat yhä enemmän kiristämään heikompi osaisten elämän tilannetta, on määrättävä yhä lisää maksuja, jotka tarkoittavat köyhäin luokalle sitä, että he putoavat yhä enemmän palvelujen ulkopuolelle, kun niihin pieniinkään maksuihin ei löydy rahaa. Ns. sosiaalituet tulevat aina myöhässä todelliseen tarpeeseen nähden. Lääkäriaika meni jo ja apteekista ei saa lääkkeitä ostettua silloin, kun on akuutti tilanne, jääkaappi ja pakastin on tyhjänä päiväkausia, kun odotetaan sitä seuraavaa maksuerää jostakin. Lapset voivat harrastaa vain ilmaisia harrastuksia ja maksullisiin ei ole mitään mahdollisuutta. Opiskeluunkaan ei ole mahdollisuutta, jos pitäisi toiselta paikkakunnalta saada asunto opintoja varten, jos niitä vuokravakuusrahoja ei vanhemmilla ole antaa. Opiskelija-asunnonkin ensimmäinen vuokra pitäisi jollain rahalla maksaa, ennen kuin opintotuet tulevat ja opintolainan saa pankista ulos. Köyhäinluokan köyhyys siis periytyy monissa perheissä. Miten nuori lähtee sinne toiselle paikkakunnalle töihin ensimmäiseen työpaikkaansa, jos vanhemmilla ei ole varaa edes lainata sitä asuntoon tarvittavaa vuokravakuutta tai ensimmäistä vuokraa. Ensimmäinen palkka tulee vasta viiveellä, eikä se auta siihen ensimmäisen kuun tilanteeseen. Syödäkin pitäisi ja saada sellaiset vaatteet, että kehtaa mennä työpaikalle.

Noiden kahden luokan välissä on sitten ns. tavallinen suomalainen, joka tulee toimeen kohtuullisesti, on asunto, vuokra- tai omakin velalla ostettu ja vanhemmiten sitten maksettukin. Moni heistäkin saa yhteiskunnan tukia. Monille heillekin asuntotuki on välttämättömyys, jotta he voisivat elää edes kohtuullista elämää. Moni heistä haaveilee, että voisi parantaa elämäänsä, mutta monien haaveet paremmasta autosta tai muusta on vain unohdettava, koska taloudessa ei ole paljoakaan säästämisen varaa. Monille heistä on myös uhkana pudota esim. työttömyyden kohdatessa köyhäinluokkaan. Joutuu etsimään halvemman asumisvaihtoehdon ja luopumaan autosta tai harrastuksestaan, johon ennen oli varaa, kun oli töissä. Mitä kauemmin työttömyys jatkuu, sitä suurempi mahdollisuus on pudota tuohon Suomen alempaan luokkaan. Valtiovalta ja kunnat etsivätkin lisää keinoja pudottaa tavallisia suomalaisia lisää tuonne köyhäinluokkaan. Suunnitellaan tukien porrastamista, etujen leikkaamista, maksujen lisäämistä palveluihin jne.

Tällä kirjoituksella en syytä ketään, enkä mitään. Totean vain tämän Suomen tilanteen, joka meillä nyt on ja josta nyt koronan myötä viimeistään tuli pysyvä tila, johon ei ole muutosta parempaan näkyvissä – ne mahdollisuudet ovat menneet lopullisesti.

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu