Tahallista kirjoittamista vai tietämättömyyttä – tunnen häpeää kirjoittajan puolesta

ESS pääkirjoitus tänään 17.10.2020 toteaa taas Trumpin epäonnistuneen totaalisesti koronan hoidossa!

Eikö ESS pääkirjoitustoimittaja tiedä, ettei USA terveydenhoidosta vastaa presidentti, vaan osavaltioiden terveydenhoitojärjestelmä. Jokainen osavaltio on tehnyt itsenäisiä päätöksiä koronapandemian hoidossa ja silloin pitäisi kirjoittaa jokaisen osavaltion onnistumisesta tai epäonnistumisesta.

Tuollainen pääkirjoitustoimittajan kirjoitus on yhtä huvittava, kuin kirjoitettaisiin, että Suomen Tasavallan presidentti onnistui tai epäonnistui koronapandemian hoidossa. Koronapandemia ei ole missään maassa tietääkseni presidenttien tai muiden päämiesten hoidossa – vai tietääkö joku maan, jossa valtion päämies on kansakunnan ylilääkäriviran hoitaja oman virkansa ohella ja määrää kaiken terveydenhoidon?

Tätä vastinetta ei saisi julkaistuksi ESS sivuilla, koska siellä sivuilla julkaistaan vain niitä mielipidekirjoituksia, jotka myötäilevät ESS omistajatahon antamaa mielipidekuvaa toimittajille. Tuosta mielipidekuvasta poikkeavia kirjoituksia ei julkaista.

Sellainen sananvapauden ilmapiiri alkaa kohta olla Suomessa kaikkialla lehdistössä ja muissa tiedotusvälineissä.

Toivoisin hartaasti, että olisin väärässä, että toimituskunnat saisivat taas vapauden tuoda esiin erilaisia mielipiteitä; eivätkä vain ylemmältä taholta määrättyjä kantaa ottavia uutisia.

Sananvapaus vaatii toimiakseen, että erilaiset näkemykset saavat tilaa uutisvälineissä ja toimituskunnat pidättäytyisivät omista mielipiteistä. USA on meille näyttänyt jo sen, kuinka kansa jakautuu, kun uutisvälineet ja tiedotusvälineet asettautuvat jollekin puolelle ja ottavat voimakkaasti kantaa puolesta ja vastaan. Toisia mollataan ja halvennetaan räävittömästi ja toisia kehutaan yli maan ja taivaan. Toiset mielipiteen ovat niitä oikeita, jota mieltä kaikkien pitäisi olla ja toiset niitä vääriä, joiden mielipiteiden esittäjille pitäisi tehdä sitä ja tätä.

Toivoisin että saisimme sananvapauden takaisin!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu