Taleban voi ’vallata’ Kabulin sotilaslentokentän ihan milloin haluaa

Mitkään sotilasjoukot eivät voi sitä estää, jos Talebanin johto haluaa sen tehdä. Haluaako Taleban tehdä sen vai ei – sitä emme tiedä.

Miten se olisi mahdollista, kun siellä on tuhansia amerikkalaisia ja muiden maiden sotilaita?

Taleban marssittaa tuonne kentälle kymmeniä tuhansia aseettomia siviilejä, ennen kaikkea naisia ja lapsia ja sotilaiden on mahdoton ryhtyä ampumaan heitä. Nuo siviilit asettuvat kaikkialle, kiitorahoille ja lentokoneiden laskeutumis ja lastauspaikoille. He ovat Talebanien kannattajia, eivät pois lähtijöitä.

Noin helppoa se olisi, mutta haluaako Taleban tehdä sen.

Aikaa evakuoimiseen ei varmasti anneta kovin paljoa – sen taitavat Yhdysvallat ja liittolaiset jo tietää, sillä ellei sitä kenttää luovuteta vapaaehtoisesti pian Talebaneille, he ’valtaavat’ sen edellä kuvatulla tavalla.

Toinen valtaustapa on sitten myös mahdollinen, koska Talebaneilla on nyt vahvaa aseistusta, myös kaukaa ammuttavia pienohjuksia, joilla voidaan hetkessä tuhota kiitoradat, mutta sitä Taleban tuskin tekee, koska haluaa lentokentät omaan käyttöönsä.

+1
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu