Tarvittaisiin laki yksityisestä poliisitoimesta – voisi perustaa poliisitoimiyrityksen

Valtiollinen poliisi ei kykene selvittämään tätä nykyä varkausrikoksia kuin murto-osan ja se tarkoittaa vakuutusyhtiöille massiivisia vuosittaisia korvauksia, koska rikolliset saavat hääriä lähes ilmen kiinnijoutumista, koska jos poliisi ei saa sattumalta varasta kiinni itse teossa, yleensä varkauksia ei edes tutkita – siihen ei riitä resursseja.

Tarvittaisiin laki siis yksityisestä poliisitoimesta, jolloin vakuutusyhtiöt voisivat käyttää näiden poliisien palveluksia tutkimaan noita asuntomurtoja ja niitä kymmeniätuhansia ja taas kymmeniätuhansia varkauksia ja omaisuuden ryöstöjä. Näillä yksityisillä poliisitoimijoilla olisi ns. poliisin suoja päällekäymistä vastaan ja he voisivat pidättää nämä tekijät saadessaan heidät kiinni. He voisivat viedä heidät poliisiputkaan ja laatia kuulustelupöytäkirjat ja sitten syyttäjä miettisi sitten syytteitä ja oikeus tuomioita aikanaan. (Valtiollinen poliisi ei siis puuttuisi näiden yksityisten poliisien pidättämiin rikollisiin ollenkaan, ainoastaan vastaisi putkasäilytyksestä ja oikeuslaitos sitten mahdollisesta pidemmän ajan pidättämisestä, jos kopla tai tekijä on rikoksillaan sen ansainnut.)

Tämä lisäisi kiinnijäämisen pelkoa ja tavallaan ehkä ehkäisisi jo jonkin verran rikollisuutta.

Suomalaisten oikeusturva asuntomurroissa ja varkausrikoksissa on olematon tällä hetkellä. Poliisi joutuu myöntämään suoraan ihmisille, että he eivät ehdi tulla tarkastamaan edes asuntomurtoja tai varkauksia mitenkään. He kirjaavat tapahtuman ja siinä kaikki, vakuutusyhtiöt maksavat sen perusteella korvauksia ja kaikkien meidän vakuutusten hinnat nousevat koko ajan.

Tänne on valtavan helppo tulla ulkomaisen liigankin tekemään asuntomurtaja ja varkauksia ja viedä tavarat mennessään, koska mitään tarkastuksia ei rajoillakaan ehditä eikä kyetä tekemään, ellei ole tekijöistä mitään havaintoa tai autojen rekisterinumeroista edes ja nekin voi tarvittaessa helposti vaihtaa.

Valtiovalta kaikessa viisaudessaan ei ole kiinnostunut ihmisten oikeusturvasta, vaan aikoo vähentää rahoja poliisitoimesta jälleen kerran, niin pitäisi sitten todella mahdollistaa vakuutusyhtiöille oma yksityisten poliisitoimijoiden käyttö. Ns. yksityisetsivät eivät voi alkaa toimia tuollaisissa asioissa, siihen tarvitaan ihan erilaiset valtuudet noiden rikollisten kiinnisaamiseksi ja pidättämiseksi. Se ajatus, että nuo yksityispoliisit joutuisivat ilmoittamaan valtion poliisille tiedot rikollisista ja he hoitaisivat pidätyksen, johtaisi vain siihen, että nuo tekijät luikkisivat pakoon, koska poliisi ehtisi pidätystoimiin vasta ehkä ensi viikolla tai kuukauden päästä, koska omat tärkeät tehtävät on tehtävä ensin.

Laki yksityisestä poliisitoimesta.   Tässä siis otsikko arvoisa hallitus ja eduskunta – olkaa niin hyvä! Sehän toisi tuhansia työpaikkoja lisää tähän maahan.

Kysymys tietenkin on sitten siitä, olisiko vakuutusyhtiöillä halua käyttää tällaisia toimijoita, saisivatko he näiltä rikollisilta kuitenkaan pois noita maksamiaan korvauksia. Mutta meille tavallisille ihmisille olisi merkitystä, jos asuntomurrossa edes vakuutusyhtiön ’poliisi’ tulisi tutkimaan rikosta, jos valtiollinen poliisi ilmoittaa vakuutusyhtiölle, etteivät he ehdi mitenkään.

Suomihan on tätä nykyä varkaiden paratiisi!

0
PekkaLehtinen1

Maailman menoa vielä tarkkaileva mies, joka yrittää ottaa asioista selvää monella tavalla, vaikka aika tosin ei riitä kovin paljoon, kun on vielä muutakin elämää. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja olisi enemmän, kuin ehtii harrastaa. Elämä on vielä rikasta.
Tällä hetkellä keskusta lienee lähimpänä minun ajatusmaailmaani, koska siellä näyttää nyt sentään olevan jotain järkeä päätöksissä, joita ajavat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu