Trump – Biden rauha vai sota?

Trump on osoittanut olevansa ulkopolitiikassa rauhan asialla. Hän ei ole innokas menemään mukaan sotiin tai aloittamaan niitä. Retoriikka on retoriikkaa, sitä hän käyttää ikään kuin pelotteena, mutta tekojen tasolla, hän näyttää olevan oikea rauhan mies ja haluaa maailman rauhaa edistää. Hän retoriikallaan varoittaa kyllä näitä maailmanrauhaa uhkaavia, kuten Iran ja Pohjois-Korea, mutta sitä hän tuntuu tekevän siksi, ettei nuo maailmanrauhaa uhkaavat maat uskaltaisi käyttää aseitaan.

Biden on arvaamattomampi. Hänestä ei tiedetä. Onko hän jo liian iäkäs, että demokraatien haukat eli USA sotainen siipi saa liikaa valtaa. Mikäli Biden kuuntelee ’haukkoja’, niin olemme vaarallisessa tilanteessa, jos hänestä tulee USA presidentti. USA ssa on paljon niitä voimia, jotka haluaisivat näyttää Putinille, kuka maailmassa hallitsee ja kuka käskee ja määrää. He haluaisivat kostaa Putinille Syyrian, Ukrainan ja sen, että amerikkalaiset yritysjätit eivät saaneet jäädä Venäjää valloittamaan rahoillaan ja ostamaan heiltä kaikkia arvokkaita yrityksiä ja tehdä niistä voittoa tuottavia tehokkaita tuotantolaitoksia. Putin ajoi heidät pois Venäjältä.

Eivät USA ’haukat’ halua avointa sotaa Venäjän kanssa, vaan haluavat ikäänkuin uusintaeriä erilaisissa konfliktipesäkkeissä, joissa he haluavat haastaa Putinin asein.

Konfliktien vaara tässä meidän Euroopassa näyttää nyt lisääntyvän voimakkaasti; on olemassa useitakin uhkia, missä asein käytävät taistelut ovat vaarantamassa Euroopan rauhaa. Ukrainan sotaankaan ei näy olevan mitään loppua näkyvissä.

Valitsevatko amerikkalaiset äänestäjät tutun ’möläyttelijän’ vai epävarmemman ohjailtavissa olevan presidentin – se jää nähtäväksi.

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu