Turvetuotannon alasajo jättää tuhansia työttömiksi – missä järki?

Ei tässä nyt ole mitään jäkeä. Nyt jo on turvevoimaloita muutettu hakkeella toimiviksi ja haketta rahdataan ympäri Eurooppaa Suomeen.

Ilmastopoliittisissa toimissa pitäisi aina ajatella loppuun asti ja ajatella kokonaisvaikutuksia. Hakkeen raahaaminen Euroopasta Suomeen ei todellakaan ole ilmastoteko, vaan päin vastoin.

Lisäksi miksi pitää lopettaa kasvihuoneturvetuotanto ja turvetuotanto kuivikkeena ja lisäksi mitä kaikkea uusia innovaatioita turpeesta saadaankaan vielä. Ei tässäkään ole mitään järkeä.

Työttömiä tulee tuhansittain, kun turvetuotanto ajetaan alas. Siinäkin on siis taas järki hukassa. Juuri niitä työttömiä me emme nyt Suomessa tarvitse lisää toisten veronmaksajien elätettäviksi.

Kokonaisuuksia pitää ajatella.

Ensin pitää kehittää ne tavat tuottaa energiaa, jotka saastuttavat vähemmän ja sitten kun ne on olemassa, sitten aletaan lopettaa toimintoja.

Lisäksi ne voimalaitokset, joita ei voida helposti muuttaa vähemmän saastuttaviksi, on ajettava käyttöikänsä loppuun ja sitten se suljetaan. Kuinka paljon päästöjä tulee siitä, kun joudutaan rakentamaan toimivan voimalan tilalle uusi voimala?

Lisäksi ensin katsotaan, että työttömiksi jäävät työntekijät ja yrittäjät saavat muuta työtä ja heidän koneensa pitäisi ajaa myös käyttöikänsä päähän, jottei uusiakin koneita tarvitse romuttaa. Ei siinäkään ole mitään järkeä!

https://www.epressi.com/tiedotteet/energia/turvetuotanto-tyollistaa-tuhansia-ihmisia.html

Vuonna 2018 turvetuotannon suora työllistävä vaikutus oli noin 2 300 henkilötyövuotta ja välillisesti noin 4 200 henkilötyövuotta. Tuotantoaikana, touko-elokuussa, alalla työskenteli 5 000–6 000 toimihenkilöä, yrittäjää ja kausityöntekijää. Tuotantokauden ulkopuolella ympäristötyöt ja koneiden kunnostaminen sekä turpeen toimitukset työllistävät noin 1 500 koko- ja osa-aikaista yrittäjää ja työntekijää.’

Turve on lisäksi uusiutuva luonnonvara, jota voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, vaikka sen polttaminen joskus hallitusti lopetettaisiin.

Vihreiden toiminta on vähän yksisilmäistä nyt! He eivät todellakaan ajattele asioita loppuun asti, niin kuin pitäisi.

Miten se ilmastoa pelastaa, jos täällä pannaan tehtaita kiinni ilmastosyistä ja tuotanto siirtyy Kiinaan, jossa sama tuotanto saastuttaa moninkertaisesti! Tätä on tehty EU alueella jo todella paljon – tälläinen toiminta on karhunpalvelus ilmastonsuojelulle! Tällaisia toimia vihreät edistävät – he eivät aja ilmastotekoja, vaan siirtävät tuotantoa paljon saastuttavimpiin tehtaisiin muualle maailmaa.

Kokonaisuusvaikutus pitää ajatella kaikissa ilmastotoimissa – kaikissa! Korvaavat edullisemmat, ilmastoystävällisemmät tavat täytyy ensin kehittää, sitten vasta aletaan lopettaa niitä enemmän saastuttavia.

+8
PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu