Ulkoministeri Haaviston ura on nyt päätöksessä

Ulkoministeriön toimintaa säädetään hyvin tiukalla lainsäädännöllä ja ministerillä ei ole yksin valtaa siirtää ketään toisiin tehtäviin.

Laki määrittelee selkeästi protokollan, minkä mukaan ja minkälaisella organisaatiolla siirtoja on käsiteltävä ja tehtävien hoitoa on käsiteltävä.

Tästähän tässä Haaviston jupakassa on kysymys. Pohjimmiltaan se kuitenkin liittyy siihen, että Haavisto halusi saada runsaasti sympatiapisteitä siitä, että saisi Al-Holin suomalaiset Suomeen, vaikka sitten lakia kiertäen. Presidentin virka kiehtoo häntä ja siksi laillisuutta puolustava konsulipäällikkö olisi pitänyt siirtää toisiin tehtäviin. Ulkoministerillä ei ole valtaa siirtää ketään ulkoministeriön virkamiestä toisiin tehtäviin. Laki määrittelee sen, mikä gollegio käsittelee tuollaiset kysymykset ja siirroille on oltava painavat lailliset perusteet tai sitten henkilön urakehitys ulkoministeriössä.

Kannattaa tutustua asetukseen: ’Ulkoministeriön asetus ulkoministeriön työjärjestyksestä.’

Haavistoa epäillään rikoksista tuota asetusta vastaan – oletan. Asiat tulevat varmasti julkisuuteen eduskunnan perustuslakivaliokunnan käsittelyn jälkeen. Rikosepäily on vakava.

Pekka Haaviston on erottava, jos hän on vastuunsa tunteva ja vastuunsa kantava ministeri.

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu