USA kaksipuoluejärjestelmä uhkaa demokratiaa ja rauhaa

USA tarvitsisi nopeasti pari pienempää puoluetta, jotta kongressin kaksipuoluejärjestelmä murenisi. USA on monesti ollut varsin halvaantunut päätöksissään, kun uutta lainsäädäntöä ei saada läpi millään, kun edustajainhuoneen ja senaatin enemmistöt menevät eri puolueille ja presidentinkin puolue on alakynnessä kongressissa.

Kaksipuoluejärjestelmä, joka näyttää nyt uhkaavan demokratiaa, uhkaa myös rauhaa maassa. Ääriliikkeiden mielenosoitukset ovat lisääntyneet ja voimistuneet ja niistä on tullut ei kenenkään hallinnassa olevia, joka on johtanut pahoinpitelyihin, kauppojen ryöstöihin ja tuhoamisiin.

Toinen puolue, joka häviää vaalit kantaa kaunaa vaaleista pitkään ja haluaa tehdä kaikkensa, että saisi presidentin viralta, jonka kansa on valinnut. Tämä sama uhkaa nyt jatkua näiden vaalien jälkeenkin. Mikäli Biden voittaa, republikaaninen puolue alkaa tutkia raivokkaasti löytyykö Bidenin kaapista sellaista törkyä, josta saisi nostettua syytteitä. Aina tuntuu löytyvän, kun tarpeeksi aletaan tutkia ja sitten jo hutkitaan, vaikkei saada syytteitäkään aikaiseksi.

Miksi USA n ei synny uusia puolueita tai onhan niitä marginaalissa? Ne eivät ilmeisesti saa rahallakaan kummankaan ison puolueen tiedotusvälineissä sijaa mainoksilleen ja ajatuksilleen, niin että ne voisivat kasvaa edes sen verran, että pääsisivät kongressiin. No minä en sitä tiedä, enkä osaa sanoa, mutta ei tämä USA tilanne nyt hyvältä näytä.

Minä en osaa sanoa, mihin USA on menossa, mutta ei tämä nyt hyvältä näytä. Tehdään millaisia päätöksiä tahansa, niille on aina raivokas vastarinta, joka johtuu tästä kaksipuoluejärjestelmästä. Voimme vain toivoa, että rauha säilyisi maan sisällä, muutoin sisällissota syttyy ja USA hajoaa palasiksi, kun osavaltiot irtautuvat liittovaltiosta. Se kehitys ei tietäisi hyvää maailman rauhallekaan, sillä silloin Kiina ja Venäjä saisivat liian suuren vallan maailmassa, jos USA ei ole tasapainottamassa tätä maailman valtapolitiikkaa.

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu