Vahva EURO sulkee tehtaita Suomessa ja Euromaissa

EU tukipaketti on varsin nopeasti vahvistanut Euroa, niin että kun vielä viime vuoden (2020) toukokuun puolivälissä euron kurssi Yhdysvaltain dollariin nähden oli 1,08, niin nyt se on jo kivunnut 1,20. (1 EUR = 1,20 USD)

Maailmankaupassa yleisin valuutta on Yhdysvaltain dollari. Kun vientiyritys vaihtaa dollarit euroihin, se vahvistuneen euron aikaan saa niitä paljon vähemmän kuin ennen, joten voitot haittuvat taivaan tuuliin.

Euron näin raju vahvistuminen tarkoittaa sitä, että vientiyritykset, jotka tekevät viennissä dollarikauppaa, menettävät jopa kaiken voittonsa. Maailmanmarkkinahinnat estävät monesti yrityksiä nostamasta tarjoushintojaan.

Erityisesti tämä kehityssuunta, jonka yhtenä suurimpana vaikuttajana asiantuntijat pitävät EU tukipakettipäätöstä, vaikka yhtään euroa siitä ei ole vielä jaettu. Tämä EU tukipakettipäätös on siis jo nyt aiheuttamassa kymmenien tuotantolaitosten sulkemisen Suomessa ja tuhansien tuotantolaitosten sulkemisen Euro maisssa.

Erityisesti sulkeminen uhkaa puunjalostusteollisuuden tehtaita ja konepajateollisuuden tehtaita Suomessa ja Euro maissa.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että näiden tehtaiden tuotannon lopettaminen aiheuttaa sadoilta alihankkijoilta töiden menettämisen. Alihankkijat joutuvat myös lopettamaan toiminnan. Euro maissa siis miljoonat joutuvat työttömiksi ja valtaisat pääomavirrat alkavat virrata Euro maista muualle maailmaan, kun yritykset yrittävät epätoivoisesti pysyä hengissä.

Tänä vuonna tullaan kuulemaan monien isojenkin tuotantolaitosten sulkemispäätöksiä Suomessa!

Arvoista kansanedustajat ja arvoisat ministerit; tätäkö te oikeasti haluatte?

EU tukipaketti on siis kuin tikarinpisto Euro maiden sydämeen! Suomen bruttokansantuote putoaa jopa 10-20 miljardia euroa vuodessa tämän vahvan Euron tähden!

EU tukipaketti pitää Euron kurssin korkealla muihin valuuttoihin nähden vuosikausia!

Saksa tulee menettämään myös valtavasti vientituloja, joten Suomen vienti Saksaan ja muihin Euro maihin myös tulee kärsimään valtavia menetyksiä tämän Euron vahvistumisen myötä!

EU on nyt annettu ymmärtämättömien johtajien käsiin!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu