Valko-Venäläisiä odottaa tyly kohtalo

Valko-Venäjällä ei ole hyviä vaihtoehtoja.

a) Lukasenka jatkaa presidenttinä, jolloin mielenosoitukset pikkuhiljaa tyrehtyvät ja maa jatkaa entiseen malliin. Kansalaisten kannalta heidän elämänsä jatkuu entisellään ja pikkuhiljaa paranee maan talouden kohentuessa. Muutos alkaa vasta Lukasenkan kuoleman jälkeen tai vakavan sairauden tullessa.

b) Putinin ei sotilaalliset joukot yhdessä Valko-Venäjän armeijan joukkojen kanssa estävät mielenosoitukset eli täyttävät kadut ja tärkeät paikat sotilasajoneuvoilla ja aidoilla ja mielenosoittajat kärrätään koteihinsa. Lukasenkan tilalle tulee toinen Venäjä mielinen presidentti ja maa jatkaa Venäjän valvonnan alla nykyisin menoin. Mutta onko Putinillakaan tiedossa tällaista ehdokasta – ketä hän tuntee Valko-Venäjän johdosta tai johtoeliitistä Lukasenkan lisäksi, johon voisi luottaa? Putin joukkojen väkivaltainen toiminta Valko-Venäjällä voi räjäyttää kansan kaduille Venäjällä – sitä Putin ei halua missään tapauksessa!

c) Lukasenka siirtyy syrjään ja maa joutuu sekasortoiseen tilaan. Pyrkyrit nousevat valtaan, syrjäyttävät parlamentin, laativat uuden perustuslain ja heidän tavoitteenaan on jakaa tuo valtion omistama valtaisa omaisuus, teollisuuslaitokset, maat ja metsät, asuinkiinteistöt  ja muu infrastruktuuri omalle lähipiirilleen lähes puoli-ilmaiseksi ja suurin osa kansan työväestöstä ei saa mitään. Valko-Venäjän uudet miljonääri johtajat alkavat maksaa alempia palkkoja, joilla ei tule toimeen ja alkavat periä vuokria omistukseensa siirtyvistä asunto-markkinoista. Tavallisen kansan kohdalla pudotus on äärimmäisen kova ja jyrkkä. Todellisen vallankumouksen siemenet on kylvetty ja kansa alkaa kaivata taas kovaa johtajaa johtamaan maan ulos noiden miljonäärien vallasta! Ehkä syntyy aseellisia yhteenottojakin!

On mahdoton kuvitella, että Valko-Venäjällä alkaisi demokratian kehitys ja maa uudistaisi perustuslain niin, että valta siirtyy parlamentille ja tuo nykyinen valtion omaisuus jaettaisiin työväestölle ja he saisivat ostaa asunnot itselleen pitkillä maksuajoilla. Sellaista ei vain tapahdu! Niin ei käynyt Venäjälläkään ja niin ei käy myöskään Valko-Venäjällä!

Mielenosoittajat eivät aavista, mitä he tulevat saamaan. He kuvittelevat, että Lukasenkan syrjään siirtäminen toisi heille paremman elintason ja he pääsisivät äkisti rikastumaan länsimaiden unelmien mukaisesti. He unohtavat, että suomalaisenkin on monesti maksettava lähes koko ikänsä asuntolainaa, saadakseen sen lopulta omakseen velattomana, ellei ole saanut vanhemmiltaan mittavaa alkupääomaa sen ensi asunnon ostamiseen. Sadat tuhannet perheet Suomessakaan eivät koskaan pääse eroon vuokratorpparihelvetistä. Korkeaa vuokraa maksaessa ei jää mitään säästöön, jolla pääsisi omaan asuntoon kiinni.

Putin pelkää eniten sitä, että mielenosoitukset siirtyvät Venäjälle – se olisi Putinille kova paikka ja siksi hän varmasti parasta-aikaa neuvottelee korkeimman sotilasjohdon ja Valko-Venäjän sotilasjohdon kanssa ratkaisuvaihtoehdoista! Putinin tavoite tietysti on se, ettei mielenosoituksilla saada muutosta aikaan – muutos Valko-Venäjällä voisi saada mielenosoitukset räjähtämään myös Venäjällä! Venäjä ja Valko-Venäjä ovat sotilasliitossa ja siksi nuo neuvotteluyhteydet varmasti ovat olemassa valmiina. On muistettava, että Valko-Venäjän ulkoinen turvallisuus on täysin Venäjän sotillaallisesti takaama!

Aika tulee näyttämään, mihin ratkaisuihin päädytään! Kansan kohtalo tulee olemaan huono kaikissa vaihtoehdoissa!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu