Valtion lainojen korkojen nousu 10 % iin vie Euroopan itkun ja kyynelten tielle

EU mailla on valtaisa tarve nyt kasvattaa lainojaan. Sen tähden EU päättäjät tekivät päätöksen, että otetaan lainaa EU nimissä ja jaetaan ne rahat kaikille ’tarpeen’ mukaan. Tarkoituksena on yrittää pitää EU maiden valtioiden lainojen korkoa jossain kohtuullisessa tasossa. EKP tekee sitä itse suorastaan raivokkaalla vimmalla ostaen EU maiden velkapapereita pois, joka rauhoittaa lainojen antajia.

Voi sanoa, että EU maat ovat nyt hirvittävässä velkakierteessä, velkaa on otettava hirmuiset määrät kaikkien valtioiden. Sen jälkeen on otettava velkaa lisää paljon, jotta voidaan entisiä velkapapereita maksaa pois.

Kuinka kauan luotonantajat luottavat siihen, että valtiot oikeasti pystyvät maksamaan velkansa pois tai edes korot? Lainanantajilla on varmasti muistissa Kreikan ja muiden kriisimaiden tapaus menneiltä vuosilta ja tieto siitä, ettei Kreikka selviä veloistaan kuitenkaan, vaikka Euromaiden veloille on annettu 50 vuoden maksuaika Kreikalle ja alhainen korko. Tuommoinen temppu olisi pitänyt tehdä alun alkaen, eikä vasta nyt, kun Euro maiden veronmaksajien rahoja hulvattomat määrät siirrettiin Kreikan kautta Saksan ja Ranskan pankeille.

Mikäli luotonantajilla loppuu luottamus EU maiden kykyyn lyhentää velkojaan, lainanantajat alkavat käyttää korkoa tappioiden pienentämiseksi kriisitilanteen varalle. Korot voivat nousta varsin nopeasti. Nythän veroparatiisisaarilla (ei ne kaikki saaria toki ole, Lontoo on yksi veroparatiisi) on paljon ns. mafioosojen rahaa, jota he ovat nyt keränneet runsaasti erilaisilla toimilla, mm. ihmisten kuljettamisella EU alueelle on mafiooson porukat keränneet miljardien tulot ja sijoittaneet ne veroparatiisisaarille ’rehellisesti’ ansaittuina rahoina. Kaikkialta on virannut runsaasti rahaa nyt veroparatiisisaarten tileille, koska sijoittajat ovat joutuneet arvioimaan uudelleen monia sijoituksia ja ottaneet rahojaan talteen odottamaan parempia aikoja. Sieltä niitä sitten lainataan erilaisten reittien kautta valtioille, mutta kuinka kauan tällaisin ehdoin.

Valtioiden lainansaanti on aika paljon riippuvainen siitä, mikä on talouden tila. Mikäli talous alkaa jälleen uuteen nousuun, sijoittajat ottavat rahansa velkapapereista pois ja haluavat sijoittaa ne tuottavammin yritysmaailmaan, pörsseihin, johdannaiskauppoihin ym. tällaisiin helpon tuoton tekoinstrumentteihin. Silloin valtioiden lainansaanti alhaisella korolla tyrehtyy ja lainanottajat joutuvat kilpailemaan keskenään, kuka saa lainaa ja millaisella korolla saa lainaa. Mitä suuremmassa kriisissä valtio on lainojensa takaisinmaksun kanssa, sitä enemmän se joutuu uusista lainoista korkoa maksamaan.

EU maiden lainojen koron nousu vaikka vain 10 % iin tuo EU maille itkun ja hammasten kiristyksen, puutteen ja talouden ahdistuksen ajan. Millaisia summia korkoja kukin EU maa kestää lainoistaan? Suomenkin lainat kasvavat rajusti ja se tarkoittaa jo sitä, että 10 % korko valtioiden lainoille vie Suomen taloudelta pohjan kokonaan!  Mikäli koko EU alueen maat ovat samassa kriisissä, apua ei enää tulekaan mistään! Suomi joutuisi ajamaan koko hyvinvointiyhteiskunnan alas selvitäkseen velkojensa koroista ja lyhennyksistä!

Tämä tie on nyt valittu koko EU tieksi! Ei sitä pelasta EU Liittovaltio, eikä mikään muukaan.

KUN mafioosojenkin luottamus valtioiden kykyyn maksaa velkojaan menee, niin hekin panevat rahahanat kiinni ja silloin vasta valtiot kusessa ovatkin!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu