Yhdysvallat kävelee mennen tullen Suomen perustuslain yli

 

Pohjalainen lehdessä: ’ Helsingin käräjäoikeus on hylännyt liikemies Boris Rotenbergin pankkipalvelujen saamista koskevan kanteen. Kyse oli siitä, täytyikö Handelsbankenin, Nordean, OP Yrityspankin ja Danske Bankin tarjota Rotenbergille pankkipalveluja Suomessa.

Svenska Handelsbanken oli estänyt Yhdysvaltain pakotelistoilla olevan Rotenbergin yritykset siirtää ulkomailta rahaa pankissa olevalle tililleen. Muut pankit olivat kieltäytyneet toimittamasta Rotenbergin Svenska Handelsbankenissa olevalta tililtä tulevia Rotenbergin maksuja omille asiakkailleen.

Rotenberg, jolla on muun muassa kiinteistöomaisuutta Suomessa, ei voi siis maksaa Suomessa pieniäkään laskuja, sillä suomalaispankit palauttavat rahat lähettäjälle. Kun laskut menevät tämän takia perintään, ei Rotenberg pysty maksamaan edes perintälaskua’

Suomen kansalaisesta on kysymys – hänellä on siis myös Suomen kansalaisuus. Perustuslain mukaan Suomen kansalaisilla pitäisi olla yhdenvertainen oikeus! Perustuslaki sanoo sen selvästi: ’ Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.’

Suomen oikeuslaitos ei siis kunnioita Suomen perustuslakia, vaan kumartaa USA:n pankkien pelosta USA:n hallinnon määräyksiä. USA saa siis kävellä mennen tullen Suomen perustuslain yli.  Kun pankit kieltäytyvät antamasta pankkipalveluja edes tavanomaisten arkipäivän asioiden hoitamiseen, sähkölaskujen, vastikkeiden ja verojen hoitamiseen, niin onhan se tavallisen ihmisen oikeustajun kannalta aivan käsittämätöntä.

Eihän perustuslain takaama yhdenvertaisuus toteudu, jos Suomen kansalaiset voidaan asettaa jonkun toisen maan määräyksellä eriarvoiseen asemaan Suomessa. Suomi ei ole asettanut ketään Suomen kansalaista pakotelistalle – eikä sen puoleen ketään muunkaan maan kansalaista!

Aikooko Suomen hallitus ja ylimmät oikeuslaitosta valvovat viranomaiset ryhtyä toimiin tämän asian korjaamiseksi?

Avoin kysymys Sanna Marin: Mitä hallitus aikoo tehdä tämän asian suhteen, että perustuslain oikeudet toteutuvat kaikille Suomen kansalaisille samoina?  Ketkä maailman valtioiden hallinnot voivat rauhassa polkea jalkoihinsa Suomen perustuslain? Miksi Suomen oikeuslaitos sallii tämän tapahtua? Onko Suomen hallituskin USA:n hallituksen sätkynukke?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu