Kiviniemi tekee Suomesta veroparatiisin rikollisille

Kiviniemi ja Vihreiden Tuija Brax ovat tehneet lehmänkaupat laista jossa sijoitusrahastoihin voi sijoittaa nimettömänä, sama käytäntö on ns veroparatiiseissa jo nyt, eli Suomesta tulisi härmärä rahan pesupaikka jolle kukaan ei voi mitään. Ihe juttu, sillä samaan aikaan EU:ssa ja muualla maailmassa jahdataan näitä veroparatiiseja ja niitä suljetaan, mutta Suomeen luodaan uusi pesäke harmaalle ja rikolliselle rahalle. 

Eri viranomaisten harmaan talouden vastainen yhteistyömuoto Virke epäilee myös vahvasti lakiesitystä. Se on tehty rahoitusmarkkinoiden toiveiden mukaisesti 
 
”Sijoitusrahastolakiesityksestä uhkaa tulla ’veroparatiisilainsäädäntöä’, jos ei varmisteta sitä, että valvontaviranomaiset myös tosiasiallisesti saavat tarvitsemansa tiedot rahasto-osuuksien oikeasta omistajasta ja voivat varmistaa saatujen tietojen oikeellisuuden”, todetaan Virken lausunnossa. 
 
Laki lisää mahdollisuuksia veronkiertoon, verorikoksiin tai rahanpesuun ilman, että viranomaisilla on mahdollisuuksia valvoa asioita. 
 
Osoitus nykyhallituksen linjasta on, että maailmalla veroparatiisin mahdollistamaa lainsäädäntöä puretaan, kun taas Suomessa sitä lisätään. 
 
Oliskohan asialla mitään tekemistä sen kanssa, että hallituksen nykyinen valtiovarainministeri , puolustusministeri ja ympäristöministeri saivat vaalitukea Mekaanikontalo Oy:ltä. Senhän omistaa luxemburgilainen Procomex josta on linkki veroparatiisiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu