Kiina senkun porskuttaa

Yritän päivittää tai jatkaa syksyistä Eero Kivistön blogia 8.10.2021 ”Miksi välittää Taiwanista?”

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eero-kivisto/miksi-valittaa-taiwanista/ uusien Liettuan tapausten valossa.

Toivottavasti alkuperäinen blogisti sallii. En syksyllä huomannut blogia. Sorry. Olisi kai ollut hieman aikaistakin Liettuaa ajatellen.

Nyt Kiina kiukuttelee Liettualle https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008474962.html ja liki kaikille muillekin maille. Kiina myös vainoaa toisinajattelijoita. Silti Kiina sai mm. Pekingin kisat järjestettäväkseen. Miksi ihmeessä Kiinaa noin hemmotellaan ? Raha puhuu, mutta sitä ei Valko-Venäjä varmaankaan tarjonnut tarpeeksi, kun kisat siltä vietiin ? Kiina ilmeisesti saa pitää propagandakisansa, joita mm. Esko Aho komppaa https://theworldnews.net/fi-news/kiina-esko-aho-puolusti-pekingin-olympialaisia-kiinan-propagandakanavalla-minulla-ei-ole-mitaan-syyta-olla-sanomatta-kiinalaisille-sita-mita-sanoisin-muutenkin.

Nyt Suomessa puhutaan suomettumisesta ja muiden harjoittamasta samasta vaivasta, mutta Kiinalle se hyväksytään. Näyttää siltä, että USA on ainoa hanttiin pistävä. Hyvä, että edes se. Muut eivät uskalla tai ne on maksettu hiljaiseksi. Ilmeisesti suomettumisen määrän on oltava vakio tai peräti nouseva. Ei hyvää lupaa pienille maille. Herätkää toki.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu