Korona vs. ilmastonmuutos

Päivän median mukaan puolet eurooppalaisista sairastuu Koronaan muutaman kuukauden sisällä. Jos noin käy tarvitaan lääkäreitä, hoitajia ja muuta auttavaa ja avustavaa porukkaa. Median mukaan heitä tarvitaan jo nyt. Mistä heidät löydetään ja millä rahalla ? Vakiovastaus ”tuodaan halvalla ulkomailta” ei nytkään toimi.

Jos Euroopassa sairastutaan, podetaan sitä muuallakin ja sielläkin tarvitaan hoitajia, joten pitävät ehkä kiinni hoitajistaan päästämättä heitä lähtemään edes Suomeen.

Median mukaan lääkäreitä ja hoitajia on kyllä koulutettu paljon, mutta ovat eläköitymisen tai muista eri syistä vaihtaneet alaa tai jopa maata. Miten alaa tai maata vaihtaneet saadaan takaisin hoitamaan suomalaisia ? Kai me sitä kuitenkin haluamme ? Ainakin jotkut meistä.

Yksi edellytys ammattiin palaamiseksi on varmaan hyvän kohtelun lisäksi raha ja sitähän meillä on. Se vaan on varattu johonkin muuhun, kuten ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Ilmastonmuutos on satojen vuosien projekti, mutta Korona meillä jo on. On nyt ja näyttää olevan lähitulevaisuudessakin. Miksi emme lainaisi rahaa nykytarpeeseen jostain ainakin kymmenien, ehkä satojen vuosien päästä tapahtuvalta ? Korona ei odota, mutta ilmastonmuutos hyvinkin. Se ei hötkyile, kuten Korona.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu