Myös PS korruption asialla

Hallitusneuvotteluissa puhutaan edelleen myös ”Tunnin junasta”.
Tähän asti olen luottanut PS:n haluun pysyä erossa korruptiosta. Syynä ehkä Kreikan tukiaisten käsittely aikaa sitten. Nyt  kuitenkin myös Junnila (PS) on liittynyt huutokuoroon.
VTV:n lausunnosta huolimatta purukasa tuntuu edelleen kiehtovan monia poliitikkoja. (Useimmat varmaan tietävät purukasan ominaisuudesta: Siinä kun pyörii aina siitä jotain vaatteisiin tarttuu).
Tuon vaatteisiin tarttumisen lisäksi myös purukasan tarpeettomuus ihmetyttää. Kuinka moni oikeasti ajaa työn perässä Turusta Helsinkiin, kuinka harvoin ja miksi ? Mediassa kerrotun mukaan junat myöhästelevät, jos on kevät, kesä, syksy tai talvi. Missä siis aikasäästö ?
Kovasti ihmetyttää myös väliasemien into osallistua kustannuksiin, vaikka eivät laskun lisäksi saa muuta kuin pakkolunastuksia, melua, tärinää, ehkä onnettomuuksia ja muuta mukavaa. Varsinkin Salosta ”Tunnin junalla” Helsinkiin ajavien motivaatio körötellä ensin Saloon ja sitten Salon ohi takaisin itään vaikuttaa omituiselta. Hyvällä tuurilla juna joutuu jonkun vian takia kuitenkin pysähtymään Salossa ottamatta kuitenkaan sieltä ketään kyytiin.
Mahdollisen EU-rahan maksavat suomalaiset veronmaksajat moninkertaisena itse. Se vaan kierrätetään EU:n kautta. Välistävetäjät ovat varmasti innoissaan.
Normaalikäytännön mukaisesti kustannukset (mikäli purukasa toteutetaan) ylittävät poliittisen ”kustannusarvion” 2-3 kertoimella.
Mihin katosi PS:n moraali ?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu