Tunnin juna yhä edelleen

Ainoa kaikkia puolueita yhdistävä tekijä on korruptio. Sen ihanuudesta kaikki ovat samaa mieltä: Se on hyväksi ja sitä pitää kasvattaa.
Nyt kohteena on ”Tunnin juna”. Siihen pitää löytyä rahaa vaikka Neste myymällä https://www.talouselama.fi/uutiset/te/463d3ce0-5aaf-4afa-a6c6-ce690e3ee282?ref=newsletter:1d73&utm_source=Postiviidakko&utm_medium=email&utm_campaign=Talouselama_Aamukirje .
Näennäisenä perusteluna hankkeelle on aikasäästö. Tosin samaan ja ehkä suurempaankin säästöön päästäisiin, jos nykyinen junayhteys jättäisi kaikki väliasemat väliin porhaltaen niiden ohi pysähtymättä. Sehän on Tunnin junankin idea.
Tunnin junan poliittinen hintalappu on jotain 5 MRD euroa, mutta jos tuo tehdään, veronmaksajille kustannus olisi 10-15 MRD ja kaikki tyhjästä. Nykyisin junat myöhästelevät, jos on kevät, kesä, syksy tai talvi. Sama koskisi tietysti myös Tunnin junaa.
VATT:n selvitys Tunnin junasta on piilotettu. Ei ole korruptiolle myötämielinen eikä tue hanketta.
Kokoomuksen lisäksi myös PS on hankkeen kannattaja, vaikka esittääkin olevansa huolissaan Suomen taloudesta. Vielä Kreikan tukiaisten aikana PS puolusti suomalaista veronmaksajaa, mutta sitten jokin on muuttunut.
Kuten Talouselämän jutussakin sanotaan, tieyhteydet ovat Suomelle tärkeitä ja niihin pitäisi panostaa. Jos Tunnin juna toteutetaan, miten käy nykyisen yhteyden väliasemien matkustajien ? Siirtyisivät bussimatkustajiksi tai yksityisautoilijoiksi pitkin rapautettavia teitä.
Ilmeisesti eduskunnan virka-autot ovat liian hyviä. Niiden takapenkillä ei edes huomaa teiden surkeaa kuntoa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu