”Kykypuolue” perussuomalaiset

Äskeinen presidentti Niinistönkin suututtanut Mika Niikon toiminta kertoo taas karua kieltä perussuomalaisten kyvyistä toimia maan johtotehtävissä. Niikon johtamalle ulkoasianvaliokunnalle ei tiettävästi voida enää kaikkea tietoa välittää, vaan puolustusvaliokunta on nyt noussut sen tilalle eduskunnan elimeksi, jonne ulkopolitiikkaan liittyvää pienelle piirille tarkoitettua tietoa kerrotaan.

Oppositiopuolueena perussuomalaiset pääsevät vaikuttamaan maan asioihin valtakunnan tasolla lähinnä eduskunnassa ja europarlamentissa. Persujen kansanedustajista lukuisat ovat tunnettuja lähinnä erilaisista möläytyksistä niin eduskunnan puhujanpöntöstä kuin sosiaalisessa mediassa. Varapuhemies Juho Eerolan on katsottu sekoittaneen poliittisia ambitioita ennenkuulumattomalla tavalla asemaansa puhemiehenä keväisessä elvytyspakettikeskustelussa. Europarlamenttiedustajat Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen tunnetaan kaikesta muusta kuin työstään europarlamentaarikkoina. Kreationisti Huhtasaari on ilmoittanut kaikkien muiden puolueiden kuin perussuomalaisten olevan kommunisteja ja Hakkarainen on käyttänyt aikansa ja tarmonsa lähinnä morsianten metsästämiseen Väli-Amerikasta. Venäjämielisenä tunnettu Huhtasaaren avustaja Olli Kotro  on ehdottanut Schengenin sopimuksesta luopumista ja viisumivapauden toteuttamista Venäjän kanssa sen tilalle.

Kuulisin erittäin mielelläni mahdollisissa kommenteissa jostain nykyisestä perussuomalaisesta, jonka työ eduskunnassa on saanut yleistä arvostusta, jopa yli puoluerajojen. Itselleni tulee mieleen lähinnä vain sosiaali- ja terveyskysymyksiin profiloitunut Arja Juvonen. Kun perussuomalaisten toiminta parlamentissa on tätä luokkaa, millaista vahinkoa kyvyttömät persut tulisivatkaan saamaan aikaan hallituksessa?

Kokoomuksessa kaavailtiin vielä kesällä yleisesti hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa, mutta nyt tuntuvat nämä suunnitelmat hiljenneen ja jopa sinipuna on alkanut näyttäytyä kokoomukselle varteenotettavana vaihtoehtona. Persujen uusi puheenjohtaja, Halla-ahon mallioppilas ja perusilmeeltään aina vihainen (pilapiirtäjätkin huomanneet tämän) Riikka Purra on osoittautunut huonoksi strategiksi eikä puoluesihteeriksi valittu, myötähäpeää herättäneistä Puheenvuoron blogikirjoituksistaan tunnettu Arto Luukkanen paranna asiaa.

+21

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu