Mikä mättää Parikkalassa?

Parikkalan kuntavaali käy kuumana. On monenlaista sotkua ja epäselvyyttä. Suurin osa linkittyy joko minun irtisanomiseeni tai epäonnistuneisiin rakentamisprosesseihin: kunta on joutunut ottamaan 5 M€ velkaa (1000 € /kuntalainen, laskekaa, mitä tämä merkitsisi Teidän kunnassa) paikatakseen kupruja.

Omassa asiassani ei ole mitään epäselvää, vaikka valtapuolueet niin väittävätkin Parikkalan-Rautjärven sanomissa: Parikkalan kunnanvaltuusto päätti, että minä perustan Parikkalan Raja Oy:n (Ks. Kunnanvaltuuston hyväksymä talousarvio v. 2019, sitovat tavoitteet). Kunnanhallitus antoi tarkemmat ohjeet, 25.6.2019, §123: perustetaan ns. Pöytälaatikkoyhtiö ja hoidetaan osakkuus- yms. asiat osakassopimuksen kautta. Näin tein, mutta kunnanjohtaja Vesa Huuskonen (Rajaeversti EVP) halusi kävellä kunnan valtuuston ja hallituksen ylitse.

Näin kunnanjohtaja (rajaeversti EVP) Vesa Huuskonen tekikin. Kunnanvaltuusto ja kunnanhallitus hyväksyivät tapahtuneen. Tästä sotkut alkoivat.  Sittemmin sotkujen kierre on yhä yltynyt: viime perjantaina oli kaikkien Parikkalan kuntavaalipuolueiden yhteistilaisuus Parikkalan torilla. Siellä oli monenlaista huutoa ja parkua. Kenellekään ei tullut mieleen, että siinä lusikoidaan Parikkalan lopettelevan valtuuston soppaa ja sotkuja. Miksi valtuusto ei käyttänyt valtaansa ja pannut kunnanjohtajaa ojennukseen Parikkalan Raja Oy:n ja myös muissa asioissa. Miksi valtuusto antoi vallan ulkopuoliselle? Miksi rakentaminen ei pysy talousarvioissa? Miksi kunnan hallinnon ylemmistä toimihenkilöistä likimain kaikki ovat tällä valtuustokaudella vaihtuneet useampaan kertaan?

Sittemmin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Jouni Kiviaho (vanhempi rajavartija) nimitteli allekirjoittanutta ”synnynnäiseksi valehtelijaksi”. Vanhempi rajavartija Kiviahon olisi kuulunut tarkastuslautakunnan puheenjohtajana muistuttaa valtuustoa, että rajaeversti (EVP) Vesa Huuskonen toimii vastoin kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen päätöksiä. Näin hän ei tehnyt. Miksi? Miksi minut potkaistiin ulos ”Parikkalan Puskaradio” facebook-ryhmästä, kun mainitsin vanhempi rajavartija Jouni Kiviahon puheet kunniaa loukkaaviksi? Haluaako ”Parikkalan Puskaradio” facebook-ryhmä toimia omassa kuplassaan?

0
PekkaReiman
Kokoomus Lahti
Ehdolla kuntavaaleissa

Työelämässä kokemusta nelisenkymmentä vuotta monenlaisista riennoista, ja kokemus kartuu yhä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu