Lännen ikivanhat sotakoneet eivät Ukrainaa auta

Me suomalaiset olemme sodankäynnin asiantuntijoita. Oppiihan sitä, kun pari sotaa häviää ihan pystyyn. Tosin harvassa ovat täällä ja muilla areenoilla ne, jotka ovat oikeasti sodassa olleet. Ei se mitään. Elokuvia on katseltu ja sotakirjoja luettu.

Siitä huolimatta Ukraina ei sotaa voita, jos kohta sitä ei varsinaisesti Venäjäkään voita. Tällaiseen emme tietenkään usko, koska venäläiset eivät osaa valmistaa kun sinkkiämpäreitä.

Tosin saksalaisten mukaan toisen maailmansodan ylivoimaisesti paras panssarivaunu oli venäläinen. En tuohon kantaa ota, kun en ole kuunaan panssarivaunulla ajellut.

Asiaan. Lännellä, mitä lännellä sitten ikinä tarkoitetaankin, on huippumodernia kalustoa jota se Ukrainalle antaa.

Esimerkiksi 1980 kehitettyjä Leopard höökivaunuja. Samana vuonna kehitettyjä moderneja amerikkalaisia Abrams-vaunuja ei kait vielä ole annettu. Ei niin uutta kalustoa sentään. Vasta 40-vuotiasta tekniikkaa.

Panssarivaunujen aika on ohi, on ollut jo kauan. Tosin niillä oli mukava ajella Irakin aavikoilla, mutta muutoin ne ovat koko virattomia. Vaikka ne olisivat miten paksuja tahansa, ja millaisella elektroniikalla tahansa varustettuja, ne pysähtyvät kun telaketju katkeaa. Miinoilla ne saadaan perin herkästi katkeamaan. Niin että M.O.T. Ei muuta kuin BUM!

En nyt tässä puutu modernimpaan aseistukseen, kuten pahvisiin droonehin eli lennokeihin. Riittää kun kerron ettei Ukraina voi sotaa voittaa. Ei edes amerikkalaiseen armeijan oliivinvihreään aluspaitaan pukeutuneen pellen johdolla.

Koomikkopresidentille sota olikin taivaan lahja, sillä hän oli juuri ennen sotaa todella epäsuosittu, ja on sitä varmasti sodan jälkeenkin.

Tässä oli päivän tietoisku, joka varmasi tyydyttää todellisia asiantuntijoita. Heitähän nämä keskustelupalstat ovat täynnä.

Rauhanomaisen sotaisaa viikonloppua kaikille toivotan!

 

pekkasiikala1
Orimattila

1948 syntynyt. Täällä blogistina ensimmäisen kerran 2008. Edustaa vain itseään eikä tarvitse ottaa vakavasti. Ärsyttäjä ääriään myöten.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu