SUPO – Kohti mustien autojen öitä

Maassamme on yleistynyt ikävä tapa, jossa vastuu kierretään sillä etteivät vastuuhenkilöt ota yksittäistapauksiin kantaa. Ei koskaan eikä missään.

Hyvin kätevää. Kukaan ei vastaa mistään, eikä ainakaan tiedotusvälineille mitään kerro. Menettelyä voidaan pitää byrokratian riemuvoittona ja tavallisen kansalaisen tappiona. No, kukapa tavallisesta kansalaisesta välittäsi.

Todella vaarallisilla vesillä liikutaankin vasta kun täydellisen vaikenemisen perusteluksi esitetään oman aikamme pyhä sana: ”TURVALLISUUS”.

Sana on pyhä, koska se todella pyhittää kaiken, esimerkiksi SUPO:n toiminnan. Supon ei tarvitse kertoa mistään mitään. Leimakirvestä se kuitenkin saa vapaasti heiluttaa, ja kansa kiittää yhtenä kuorona. Koska turvallisuus.

Tuosta kuulkaas on hyvin lyhyt matka mustien autojen öihin. Uskokaa pois.

Tämä ketään kiinnostamaton asia mieleeni nousi luettuani parikin uutista. Kummassakin Supon turvallisuuselvitys esti kansalaisen pääsyn poliittiseen virkaan. Enemmän esillä olleessa tapauksessa hakijan puoliso oli syntynyt Kiinassa. Ai kauheeta sentään.

Tuo puoliso on asunut Suomessa yli kymmenen vuotta ja on Suomeen kansalainen. Ilmeisesti hän on se turvallisuusuhka. Oletan.

Miksi oletan?

Siksi ettei SUPO kerro mistään mitään. Se siis noudattaa yleistynyttä tapaa. Noudattakoon. Supon kaltaisilla organisaatioilla, sillä kuuluisalla yleisellä tasolla, salailu on verissä ja tarve nähdä lisää uhkia on vielä syvemmin verissä. Kaikki tuo tietää lisää määrärahoja, lisää virkoja ja lisää valtaa.

Kuljemme kohti mustien autojen öitä, mutta emme siksi että SUPO salailee vaan siksi että kansalaiset (ne muutamat kymmenet tai sadat uutisten vakikommentoijat) raivokkaasti puolustavat Supon oikeutta vaikenemiseen, koska ”TURVALLISUUS”.

Niin että kun naapuri yöllä katoaa mustien autojen syövereihin ei kukaan taatusti poikkipuolista sanaa sano, eikä selityksiä pyydä, koska SUPO ja TURVALLISUUS.

Voi olla että työeläkkeeni ja kansaneläkkeeni tämä tekstin perusteella mitätöidään. Supon ei sitä tarvitse perustella sanallakaan, ja muut tahot voivat kommentoida vain ”yleisellä tasolla”, mikä yleisellä tasolla tarkoittaa asian vierestä puhumista ja vastuun välttämistä.

Meillä taitaa olla oma Patriot Actimme, jota rahvas raivokkaasti kannattaa?

 

 

pekkasiikala1
Orimattila

1948 syntynyt. Täällä blogistina ensimmäisen kerran 2008. Edustaa vain itseään eikä tarvitse ottaa vakavasti. Ärsyttäjä ääriään myöten.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu