Tesla on ruma ja jokseenkin vastuuton ökypirssi

Sähkö tulee töpselistä ja on halpaa, laulavat patteriautoilijat joka paikassa. Muistavat myös syyttää meitä köyhiä palomoottoreilla ajavia ilmaston pilaamisesta. Suurin synti on ajaa dieselillä, vaikka se vielä 2000-luvun alussa oli melkein ekoteko, jota vihreät kannattivat yhtä suurella innolla kuin ydinvoimaa vastustivat.

Mutta ei se mitään. Patteriautojen kunkku Tesla on ruma, kallis ja perin vastuuttomasti valmistettu, mutta kyllä sellainen olla pitää, että naapurit näkevät. Korostan rakkineen rumuutta; se on minun makuuni niin ruma etten ajaisi sillä vaikka ilmaiseksi tarjottaisiin ja valtio maksaisi sähkön. En halua pilata naapureitteni maisemia.

Ai niin, se ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus? Kovin noloja sijoituksia Teslalla. Ameriikan meininkiä:

https://www.hs.fi/talous/art-2000009833578.html

Onneksi olen niin vähävarainen etten yllä Tesla-huuman uhriksi. Köröttelen edelleenkin oikein näyttävällä tyylikkäällä 1800 kg painavalla dieselautollani, jolla yleensä pitemmässä reissussa selviän tankillisella ainakin 1500 kilomeetteriä. Ja on kuulkaa kyyti mukavaa, eikä niitä hiilidioksidipäästöjäkään paljoa synny, ja typen oksideja sitäkin vähemmän.

Autoteollisuus nähkääs vie kuluttajia kuin litran mittaa tai pässiä narusta, mitä nuo ilmaisut sitten tarkoittavatkin. Patteriautoilijat ovat uhreja.

Vakavasti puhuen yllä linkittämäni artikkeli olisi jokaisen ympäristöstä ja vastuullisuudesta kiinnostuneen syytä lukea. Himmenisi se sädekehä niin Teslan kuin kuljettajansakin kohdalla.

Loppuun vielä piikki patteriautoilijoille: Kun te perustelette sähköisyyttäänne niillä epäuskottavilla autoteollisuuden mainoksilla, joiden mukaan tämä ja tuo valmistaja lopettaa polttomoottoriautojen valmistuksen, niin uskotteko te ihan oikeasti niihin juttuihin?

Vetyautoja ne koijarit salaa kehittävät teille kertomatta. Ja kappas, yhtenä päivänä patteriautojen valmistus lopetetaan ja teidän pitää ostaa vetypirssi. Toivottavasti se ei ole yhtä kallis ja ruma kuin Tesla.

Eikä yhtä vastuuttomasti valmistettu.

pekkasiikala1
Orimattila

1948 syntynyt. Täällä blogistina ensimmäisen kerran 2008. Edustaa vain itseään eikä tarvitse ottaa vakavasti. Ärsyttäjä ääriään myöten.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu