Traficom sekoilee ja ministeriö nukkuu

Suomi on sarvikuonojen maa, jossa EU-vastaisuuden ja isänmaallisuuden ynnä byrokratian nimissä voidaan tehdä mitä tahansa. Periksi ei anneta tuumaakaan, vaikka kuinka väärässä oltaisiin.

Jokin aika sitten kirjoitin täällä perävaunuista, noista koko kansalle niin rakkaista O1 ajoneuvoluokan jarruttomista perävaunuista, joita rekisterissä on kuulemma noin 900 000 kappaletta. Pikku juttu siis, eikä sillä väliä.

Ministerillekin asiasta viestiä laitoin, mutta ei ministeri viestistä edes kiittänyt. Ymmärrän sen, sillä ministeri on varmasti kysynyt aiheesta juuri siltä taholta joka syypää on, tai Autoliitolta, joka nyt ei juuri mistään mitään tiedä, eikä siitäkään usein sitäkään vähää. Jos ministeri nyt yleensä on ministerille kuuluvista asioista ollut edes kiinnostunut.

Olkoon siis niin, että Suomi on Euroopan Unionin ainoa maa, jossa yksi ja sama perävaunu, se rakas mökkikärry, voi kuulua samaan aikaan kahteen eri ajoneuvoluokkaan, ja molempiin sekä oman lakimme että EU:n direktiivien vastaisesti. Komeeta, totta totisesti.

Kokonaismassaltaan 825 kg painoinen perävaunu kuuluu jarrusääntöjensä, tyyppikilpensä ja vetonopeutensa perusteella ajoneuvoluokkaan O1. Suomessa

Kokonaismassaltaan 825 kg  painoinen täsmälleen sama perävaunu kuuluu ajokorttisäännöissä ajokorttivaatimusten perusteella ajoneuvoluokkaan O2. Suomessa

Noin on Traficom päättänyt ja säätänyt.

Kumpaankaan luokkaan kummajainen ei laillisesti sovi. Ei vaikka Traficom kuinka selittää, Moottori-lehti puolustaa ja eivätkä ministeriö ja ministeri ole asiasta vähän vertaa kiinnostuneita. Mitä se heille kuuluu mitä he tekevät.

Tässä asiassa luovutan. On meillä muitakin kummallisuuksia. Mutta kun pahansuopa olen niin kovasti toivon että tien päällä poliisi ottaa asiakseen paukutella sakkoja, ja etenkin sekä erittäin riisua rekisterikilpiä pois noista laittomista kapineista.

Hyvää yötä.

 

PekkaSiikala11

1948 syntynyt merkityksetön mies jolla on kierot silmät ja iso pää

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu